Festival Vítání prváků osloví i cestující v MHD

04.10.2014 21:35

V týdnu od 6. 10. do 12. 10. 2014 proběhne v Českých Budějovicích studentský festival Vítání prváků. Jedná se o týdenní studentský festival, jehož pořadatelem je studentské universitní divadlo SUD. Na průběhu letošního ročníku festivalu se bude podílet také Dopravní podnik města České Budějovice.

Festival Vítání prváků osloví i cestující v MHD
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Jednou z forem spolupráce bude instalace různých předmětů do autobusů a trolejbusů. Tyto instalace mají jednak upozornit na konání festivalu a jednak dát najevo studentům i ostatním cestujícím, že se ve vozech MHD i v celých Českých Budějovicích mohou cítit jako doma.

Při jízdě na běžných linkách si tak mohou přečíst knížku z mobilní veřejné knihovničky nebo využít nástěnky k zanechání vzájemných vzkazů. Setkají se s domácími předměty jako jsou květiny, obrázky, polštáře či oblečení. Trochu bizarní spojení těchto věcí s autobusy a trolejbusy je tu, protože v tomto týdnu České Budějovice vítají všechny vysokoškolské studenty. Čtvrtý ročník festivalu Vítání prváků se postará o to, aby se zde nováčci cítili jako doma.

Pro studenty pořadatelé dále připravili velkou seznamovací akci, DJs různých stylů a žánrů, koncerty na netradičních místech, divadla, scénická čtení, přednášky, prezentace volnočasových spolků, výstavy, workshopy, orientační běh za poznáním města nebo například taneční a rapové battly, taneční maraton a další. Ozvláštěné autobusy a trolejbusy budou ale putovat napříč městem pro radost všech. Tak se toho nebojte a přijďte se svézt. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V zámeckém parku psychiatrické nemocnice nahradili uhynulé  stromy novými

10:04 Nadace ČEZ: V zámeckém parku psychiatrické nemocnice nahradili uhynulé stromy novými

Do jarní výsadby nové zeleně se pustili v Psychiatrické nemocnici Horní Beřkovice. Na šest vzrostlýc…