Finalistka soutěže Ocenění Českých Podnikatelek získá zdarma studium na vzdělávacím institutu CEMI

21.11.2014 15:00

Dne 6. listopadu 2014 byly slavnostně vyhlášeny výsledky soutěže Ocenění Českých Podnikatelek. Letos se konal již 7. ročník tohoto projektu, jehož cílem je ocenit snahu a úspěchy českých žen, majitelek firem. České podnikatelky soutěžily celkem ve čtyřech kategoriích. Jedna z finalistek získá od partnera projektu, kterým je vzdělávací institut CEMI, MBA či LLM vzdělání zdarma.

Finalistka soutěže Ocenění Českých Podnikatelek získá zdarma studium na vzdělávacím institutu CEMI
Foto: OCP
Popisek: Konference WOMEN IN BUSINESS

První až třetí místo bylo vyhlašováno v rámci kategorie „Česká podnikatelka, která podnik vlastní a řídí.“ Tato kategorie měla ještě své podkategorie a to dle velikosti firmy. Ženy podnikatelky tak mohly dosáhnout prvenství v sekci „Malá společnost“, „Střední společnost“ a „Velká společnost.“ Další vyhlašované kategorie byly „Cena za výjimečný růst firmy pod patronací Microsoft“, „Cena za inovativní řešení pod patronací Allianz“ a „Cena Výjimečná podnikatelka pod patronací ČSOB“.

Do projektu se mohly přihlásit všechny české podnikatelky, jejichž firma byla posouzena a analyzována odborným garantem. Zároveň účastnice musely mít české občanství a splňovat pravidlo 100% vlastnictví firmy. Minimální doba podnikání byla stanovena na 4 roky. Všechny přihlášené podnikatelky pak porota hodnotila podle přísných kritérií, mezi které patří například společenský přínos podnikatelky. V odborné porotě zasedali mimo jiné Eliška Hašková Coolidge či Jan Mühlfeit.

Členem poroty byl i ředitel vzdělávacího institutu CEMI, Mgr. Štěpán Mika. CEMI spolupracuje na projektu Ocenění Českých Podnikatelek již druhým rokem. Studenty institutu, který poskytuje MBA a LLM studijní programy, tvoří z větší části muži. Statistiky však zaznamenávají zvyšující se zájem žen o studium tohoto typu. Vedení CEMI věří, že MBA či LLM titul už dávno není výsadou mužů. „Sám jsem byl překvapen, čeho některé finalistky během svého života vlastní pílí dosáhly. Proto si myslím, že by měly být ženy podporovány i v dosahování svých manažerských cílů, ke kterým jim může pomoci právě i MBA studium. Jsem přesvědčen, že mnoho žen předčí svými manažerskými schopnostmi muže,“ komentuje Mgr. Štěpán Mika. Z analýzy, která byla v rámci OCP provedena, vyplývá, že téměř 54 % českých podnikatelek má všeobecné ekonomické vzdělání, 20 % je vzděláno v technických oborech.

Institut CEMI jako partner Ocenění Českých Podnikatelek věnuje jedné z finalistek studium MBA nebo LLM zdarma. Finalistka si bude moci vybrat ze sedmi oborů, konkrétně se jedná o Management zdravotnictví, Bezpečnostní a krizový management, Ekonomika a finanční management, Veřejná správa, Management obchodu, Executive MBA a Corporate Master of Laws (LLM). Institut CEMI nabízí od října kromě těchto oborů i studium MBA programů v anglickém jazyce a to v programech Global Executive MBA či International Business and Marketing Management.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…