Finanční správa: Elektronické dražby se stávají dostupnějšími

20.12.2019 19:38

Elektronické dražby budou od 1. 1. 2020 spuštěny v dalších dvou krajích a postupně budou během ledna a února rozšířeny i na dražby dalších finančních úřadů. Zároveň Finanční správa nově zavádí i elektronický způsob ověření identity uživatelů, kteří si chtějí zřídit uživatelský účet.

Finanční správa: Elektronické dražby se stávají dostupnějšími
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Po úspěšném spuštění a provozu elektronických dražeb pro dražby nařízené Finančním úřadem pro Středočeský kraj, budou elektronické dražby spuštěny i v dalších krajích.

Podařilo se nám naplnit naše plány, které veřejnost jistě uvítá. Rozšiřujeme elektronické dražby do ostatních krajů a zavádíme nový způsob ověření identity uživatelů. Pro zřízení účtu už nebude nutné se osobně dostavit na územní pracoviště finančního úřadu,“ uvádí generální ředitelka Finanční správy ČR Tatjana Richterová. 

K začátku prosince bylo schváleno již 316 žádostí o zřízení uživatelského účtu v APED (aplikace elektronických dražeb), vývoj nasvědčuje, že zájem o elektronické dražby pořádané finanční správou neustále roste.

Postupné spuštění aplikace elektronických dražeb je naplánováno ve třech fázích: 

Nová možnost elektronického ověření identity bude spočívat v zaslání žádosti o ověření identity prostřednictvím aplikace Elektronické podání (EPO) s připojeným uznávaným elektronickým podpisem nebo ověřené prostřednictvím přihlášení se do datové schránky. Informace o tom, jak má uživatel postupovat, obdrží přímo při vyplňování registračního formuláře v APED.  

Novinkou je, že po vyplnění registračního formuláře vygeneruje APED .xml soubor. Uživatel bude přesměrován do aplikace EPO – obecná písemnost. Z EPO odešle žádost o ověření identity, ke které připojí vygenerovaný .xml soubor. Žádost bude vyřízena elektronicky do 10 pracovních dnů a v případě kladného výsledku, obdrží uživatel e-mail s přihlašovacími údaji pro první přihlášení do APED.

Aplikace APED není podporována webovým prohlížečem Internet Explorer.

Vhodné prohlížeče pro použití aplikace jsou:

Podmínky a postup pro elektronické dražby (Dražební řád) jsou zveřejněny ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …