GE otevírá globální provozní centrum (GE Global Operations Center) v Budapešti

02.03.2014 16:40

Společnost GE oznámila otevření nového globálního provozního centra (Global Operations Center). Stalo se tak na zahajovací slavnosti, která se konala v novém ekologickém areálu Vaci Greens v Budapešti.

GE otevírá globální provozní centrum (GE Global Operations Center) v Budapešti
Foto: GE
Popisek: GE

Špičkové moderní centrum slavnostně otevřel maďarský premiér Viktor Orbán spolu se Shanem Fitzsimonsem, senior viceprezidentem divize GE Global Operations. Centrum je nedílnou součástí globální strategie GE podporovat inovace a zjednodušení provozu. Centrum bude zajišťovat integrované společné služby pro různé divize GE v evropských zemích i jinde.

Vzhledem k působení, historii a dlouholetým zkušenostem GE v budování odborných středisek (Center of excellence) a center služeb na území Maďarska je Budapešť ideální lokalitou, která podpoří rozvíjení této strategie v Evropě. „Máme zde k dispozici talentované pracovníky a kvalitní infrastrukturu. Investice do tohoto centra, které podporuje i maďarská vláda, povedou v následujících několika letech k vytvoření stovek pracovních míst,“ uvedl Joerg Bauer, prezident maďarské pobočky GE.

Divize GE Global Operations vznikla v roce 2011 s hlavním cílem zjednodušit provoz, aby GE dosáhla vyšší konkurenceschopnosti a mohla se lépe zaměřit na zákazníky. Využívá rozsahu společnosti a postupně propojuje a sbližuje týmy odborníků, kteří nabízejí integrované služby a umožňují jednotlivým divizím uvolnit své kapacity a zdroje, a tak dosáhnout většího růstu ve všech 160 zemích, kde GE působí.

Konsolidace služeb umožňuje lepší řízení práce v různých zemích, přičemž specializované týmy mohou z jednoho bodu efektivněji řešit záležitosti spojené s místními jazyky, legislativou a logistickými požadavky. „Centralizace provozu nám dovoluje neustále zdokonalovat procesy a výkon a tak vytvářet lepší a širší možnosti pro naše zaměstnance. Společnost GE se tak stává organizačně jednodušší, rychlejší a schopnější, a proto dokáže nabízet kvalitnější služby zákazníkům a vytvářet větší hodnotu pro akcionáře,“ prohlásil Bjorn Bergabo, generální ředitel divize Global Operations Europe.

„Toto oznámení navazuje na řadu strategických investic, jimiž GE v poslední době pomáhá svým zákazníkům zvýšit efektivitu a produktivitu, rozvíjet průmyslový internet a dále modernizovat a rozšiřovat působení GE v regionu střední a východní Evropy. Otevření tohoto centra v Budapešti je dalším krokem, jenž odráží dlouhodobé odhodlání GE podporovat inovaci služeb a růst v regionu,“ shrnul Peter Stračár, výkonný ředitel GE v regionu CEE.

„Založení tohoto centra přispěje k vytvoření několika stovek pracovních míst v průběhu následujících let. Přestože GE plánuje převážně nábor místních nadaných kandidátů, uvítáme i zájem ze strany talentovaných finančních odborníků z Ukrajiny, Řecka, Rumunska či Slovenska,“ dodal Joerg Bauer, prezident GE Maďarsko.

O společnosti GE

GE (NYSE: GE) pracuje na projektech, které mění svět. S pomocí nejmodernějších technologií čelí její špičkoví odborníci i zdánlivě neřešitelným problémům. Jejím cílem je poskytovat lidem po celém světě stále účinnější nástroje pro vyspělejší stavebnictví, dopravu, energetiku a zdravotnictví. Společnost GE proměňuje ideje ve skutečnost. Více informací o společnosti GE naleznete na www.ge.com.

O společnosti GE v Evropě

Do rozvíjení svého podnikání v Evropě GE investuje již déle než sto let. V současnosti v Evropě zaměstnává přes 90 000 osob, a to na nejrůznějších místech po celém kontinentu. Evropa je klíčovým regionem pro růst GE a sídlí zde několik centrál jejich globálních divizí, výzkumné centrum a středisko Global Operations Center. V roce 2012 se evropská část GE podílela na tržbách ve výši 25 miliard dolarů a dalších 10 miliardách dolarů v podobě vývozu.

O společnosti GE v Maďarsku

GE působí v Maďarsku od konce roku 1989, kdy realizovala strategickou investici do maďarského výrobce osvětlení Tungsram. V současnosti je GE v Maďarsku největším americkým investorem a zaměstnavatelem (12 500+) a rovněž patří k největším vývozcům. Jako zákazník má základnu klíčových dodavatelů o rozsahu 2 000+. Od 1. října 2013 je ve funkci prezidenta GE Maďarsko Joerg Bauer.

Nejnovější informace o GE v regionu střední a východní Evropy najdete na blogu GEE for CEE http://geforcee.geblogs.com

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…