Generál Klemeš oslavil 93. narozeniny

09.02.2015 12:27

Válečný veterán, poslední žijící parašutista shozený do protektorátu, generálmajor v. v. Jaroslav Klemeš oslavil ve čtvrtek 5. února v domácím prostředí Parkhotelu Průhonice za přítomnosti předsedy vlády Bohuslava Sobotky a náčelníka Generálního štábu AČR armádního generála Petra Pavla své 93. narozeniny.

Generál Klemeš oslavil 93. narozeniny
Foto: ČsOL
Popisek: Popřát generálu Klemešovi přišel i předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Generál Klemeš při této příležitosti obdržel z rozhodnutí Republikového výboru ČsOL Pamětní medaili ČsOL I. stupně za celoživotní postoj, kterým dokazoval své hrdinství v řadách československého zahraničního vojska v bojích ve válce s nacistickým Německem. I navzdory svému těžkému osudu za komunistického režimu neztratil ideály, za které bojoval a dnes i přes svůj vysoký věk je stále aktivní v prosazování legionářských tradic, což dokazuje svou pravidelnou účastí na významných, nejen legionářských, ale i vojenských událostech.

Z rozhodnutí Republikového výboru ČsOL obdrželi pamětní medaile předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka za šíření legionářských tradic a náčelník Generálního štábu AČR armádní generál Petr Pavel za celoživotní práci v řadách československé a české armády.

Mezi dalšími gratulanty byli i zástupci Slovenska. S projevem k oslavenci vystoupil mimo jiné zástupce náčelníka slovenského generálního štábu generálmajor Pavel Macko, jenž generálu Klemešovi předal zlatou medaili náčelníka Generálního štábu ozbrojených sil ASR. S gratulací se připojil i přidělenec obrany ASR při slovenském velvyslanectví v ČR plukovník Ján Goceliak a velitel 4. brigády rychlého nasazení plukovník gšt. Miroslav Hlaváč. Přítomen na oslavě byl i zástupce Ministerstva obrany ČR plukovník Milan Bachan z Odboru pro válečné veterány.

Oslava se uskutečnila v příjemné a nenucené atmosféře, a to i díky přítomnosti spolubojovníků, válečných veteránů brigádního generála v. v. Emila Bočka, statutárního místopředsedy ČsOL a nadporučice v. v. Boženy Ivanové, která před přítomnými zdůraznila, že je nadmíru spokojena s péčí, kterou válečným veteránům poskytuje ČsOL a že jedním z milých důkazů je i vydařená organizace narozenin generála Klemeše.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo obrany

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…