HK ČR: Premiér s sebou do Koreje veze početnou podnikatelskou delegaci

23.02.2015 15:49

Doprovodné podnikatelské mise do Korejské republiky, kterou vypravuje Hospodářská komora České republiky (HK ČR), se zúčastní nejen 40 českých firem, ale i 16 zástupců výzkumných a vzdělávacích institucí. Podnikatelé do Koreje doprovází předsedu vlády ČR Bohuslava Sobotku, a to v rámci jeho oficiální návštěvy.

HK ČR: Premiér s sebou do Koreje veze početnou podnikatelskou delegaci
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Korejská republika patří mezi země s vyspělou tržní ekonomikou a od roku 1996 je členskou zemí OECD. „Po překonání finanční asijské krize se Korejská republika zaměřuje na přímé zahraniční investice jako na jednu z priorit pro udržení konkurenceschopnosti ekonomiky a vysokého tempa hospodářského růstu. Podpora zahraničních investic je také součástí stávající vládní politiky a dalších makroekonomických cílů,“ říká před odletem prezident HK ČR Vladimír Dlouhý, který podnikatelskou misi vede. Za posledních 10 let se vyprofilovalo hned několik nosných oborů jihokorejské ekonomiky – výroba lodí, paměťových čipů, automobilů, železa a oceli či ropných derivátů. „Pro Českou republiku je Korea 4. největším mimoevropským obchodním partnerem a jedním z největších zahraničních investorů v české ekonomice. Současně s tím je navíc 4. největším investorem v ČR. Továrna na výrobu automobilů v Nošovicích – Hyundai Motor Company – je doposud historicky největší investicí jedné společnosti v ČR. Jsme přesvědčeni, že česko-korejské vztahy jsou vybudovány na pevných základech, a že díky oficiální návštěvě premiéra Bohuslava Sobotky, který s sebou veze početnou delegaci podnikatelů, dojde k jejich dalšímu prohloubení,“ dodává Dlouhý. 

Hlavním bodem programu mise je Podnikatelské fórum v Soulu, které organizuje HK ČR společně s Federací korejského průmyslu, a které zahájí premiér ČR a prezident HK ČR. Fórum nabídne specificky zacílené panely - Podnikatelský panel bude zaměřený na rozvoj vzájemných ekonomických vztahů a konkrétní jednání s korejskými partnery, Vědecko - výzkumný panel nabídne informace týkající se spolupráce v oblasti vědy, výzkumu a vzdělávání. Další bodem programu v Soulu je i návštěva místní Seoul National University.

Podnikatelé se ze Soulu přesunou do Busanu, 2. největšího města v Korejské republice. Zde bude realizováno pracovní setkání českých a busanských podnikatelů, a to ve spolupráci s Busanskou obchodní komorou. Prezident HK ČR Vladimír Dlouhý zde společně s delegací premiéra ČR Bohuslava Sobotky navštíví významné investory v ČR, firmy Hyundai, Nexen Tire a Doosan Industries. V plánu je i návštěva největšího korejského přístavu Busan Port Company a vědecko – výzkumného centra Jisa Science and Industrial Complex. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

7:23 Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

Již 1. května začne návštěvnická sezóna v Benešově vile a stejně jako ta předchozí nabídne rozšíření…