HK ČR k zamítnutí daňového zvýhodnění pro podnikatele

12.09.2013 15:50

Senát České republiky dnes zamítl novelu zákona o dani z příjmu, na jejíž přípravě se podílela mj. i Hospodářská komora České republiky (HK ČR). Jednalo se o cílená opatření, která měla finančně zvýhodnit ty podnikatele, jež se rozhodli zapojit do odborného vzdělávání.

HK ČR k zamítnutí daňového zvýhodnění pro podnikatele
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

HK ČR vyzývá stát, aby bezprostředně a rychle zavedl finanční stimuly pro zaměstnavatele, kteří se podílejí na rozvoji odborného vzdělávání nebo se do něj chtějí zapojit. Stejně tak požaduje po představitelích státu zavedení základních principů Kooperativního modelu spolupráce škol a firem do vzdělávacího systému.

Daňové zvýhodnění firem je jedním ze stěžejních opatření Kooperativního modelu, který byl Hospodářskou komorou představen před několika měsíci. „Možnost odečíst si od základu daně náklady na jednoho žáka konajícího praxi ve firmě považujeme za základní pobídku pro zaměstnavatele, kteří se již brzy mohou ocitnout bez kvalifikovaných pracovníků stěžejních pro ekonomický růst této země,“ komentuje viceprezident HK ČR Zdeněk Somr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komora.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

22:04 Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

Podíl zaměstnaných k celé populaci 15–64letých dosáhl v březnu 74,6%. Oproti březnu 2023 se snížil o…