HK ČR zjednodušila informování o veřejných zakázkách, které vypisuje Správa státních hmotných rezerv

07.04.2015 16:19

Prezident Hospodářské komory ČR (HK ČR) Vladimír Dlouhý a předseda Správy státních hmotných rezerv (SSHR) Pavel Švagr dnes podepsali memorandum, v rámci kterého se dohodli na spolupráci při zpřístupňování veřejných zakázek vypisovaných SSHR.

HK ČR zjednodušila informování o veřejných zakázkách, které vypisuje Správa státních hmotných rezerv
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Na webových stránkách Hospodářské komory ČR www.komora.cz tak členové HK ČR nově naleznou v přehledném seznamu zakázky malého rozsahu. 

„Jsem přesvědčen, že zpřehlednění a zpřístupnění zakázek Správy státních hmotných rezerv živnostníkům, malým a středním firmám může pomoci zejména v rozvoji podnikatelských aktivit a zaměstnanosti v regionech,“ uvedl prezident HK ČR Vladimír Dlouhý. Proto dnes s předsedou SSHR Pavlem Švagrem slavnostně podepsali memorandum, které spolupráci, podporu a poskytování informací zakázek malého rozsahu stvrzuje.

„Máme skladovací areály po celé republice a místní firmy často ani netuší, že nějakou zakázku vypisujeme. Od této spolupráce s Hospodářskou komorou si slibujeme, že se do těchto soutěží zapojí co nejvíc regionálních firem,“ upřesnil předseda Správy státních hmotných rezerv Pavel Švagr.

Jen loni vypsala SSHR kvůli údržbě a opravě svých areálů zakázky za desítky milionů korun. Jednalo se například o zateplení budov, opravy střech, výstavbu nového oplocení nebo vybílení skladovacích prostor.

Hospodářská komora České republiky zastupuje podnikatelskou veřejnost na základě zákona č. 301/1992 Sb. o Hospodářské komoře ČR a Agrární komoře ČR. Hlavním posláním Hospodářské komory ČR je vytvářet příležitosti pro podnikání, prosazovat a podporovat opatření, která přispívají k rozvoji podnikání v ČR a tím i k celkové ekonomické stabilitě státu. Hospodářská komora České republiky je povinným připomínkovým místem podnikatelské legislativy a chrání zájmy svých členů sdružujících se prostřednictvím sítě regionálních komor a začleněných živnostenských společenstev.  HK ČR sdružuje téměř 14 000 členů (fyzických i právnických osob podnikajících v ČR) organizovaných v 61 regionálních komorách a 86 oborových asociacích HK ČR. Více na www.komora.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komora.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …