HSBC GRANT: Čeští exportéři mají zájem o Rusko

20.11.2013 19:53

HSBC Bank plc – pobočka Praha, uspořádala seminář pro české exportéry, který se zaměřil na obchodování s Ruskou federací. Jde o druhý ze série 3 seminářů v rámci projektu na podporu exportu HSBC GRANT. Stejně jako v minulém roce, o téma obchodování s Ruskem je mezi exportéry velký zájem.

HSBC GRANT: Čeští exportéři mají zájem o Rusko
Foto: Hans Štembera
Popisek: peníze, ilustrační foto

Jak ukázalo šetření Svazu průmyslu a dopravy ČR mezi 350 českými exportéry, Rusko je i v letošním roce trhem, o který je největší zájem. O konzultace k této zemi projevilo zájem zhruba 30 % všech zúčastněných firem.  Dalšími dvěma favority jsou Ukrajina a Kazachstán. Na rozdíl od předchozích let se zájem exportérů již nesoustřeďuje tolik na velké země jako je Čína a Brazílie, patrná je diverzifikace.

„České firmy potřebují dlouhodobou podporu a pomoc, aby posílily svůj export a posunuly se i za hranici tradičních evropských trhů. Právě o Rusko jeví české firmy stále větší zájem. Proto jsme pozvali experty HSBC z Moskvy, aby jim společně s našimi odbornými partnery poskytli informace, jak na tomto trhu uspět,“ uvedl Mark Winterflood, generální ředitel HSBC Bank plc – pobočka Praha.

HSBC GRANT na podporu exportu je unikátní projekt zaměřující se na podporu českých podniků při rozvoji jejich exportních aktivit. Principem projektu je grantová soutěž a odborné semináře pro exportéry, na kterých díky HSBC a jejím partnerům získají potřebné znalosti ke svému dalšímu rozvoji. Odbornou pomoc poskytnou partneři projektu – Česká exportní banka, CzechTrade, EY, EGAP, White&Case, Svaz průmyslu a dopravy ČR. Soutěžící se mohou přihlašovat na www.podporaexportu.cz od 15. listopadu 2013 do 15. února 2014.

O HSBC

HSBC Bank plc otevřela svou českou pobočku v květnu 1997. Poskytuje služby firemního bankovnictví pro korporátní klienty se zaměřením na mezinárodní obchod a zahraniční transakce. Kromě bankovních operací zahrnují služby české pobočky HSBC správu peněz, financování provozního kapitálu a investic, akviziční financování, projektové a exportní financování, devizové obchody, řízení úrokového rizika a faktoring. Prostřednictvím své mezinárodní sítě poskytuje HSBC celou škálu finančních služeb včetně investičního a privátního bankovnictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …