Hejtman Hašek blahopřál dobrovolným hasičům ke 140. výročí

24.05.2015 16:01

Slavnostní schůzí si v sobotu 23.května 2015 připomenuli členové Sboru dobrovolných hasičů v Bučovicích 140 let od založení sboru.

Hejtman Hašek blahopřál dobrovolným hasičům ke 140. výročí
Foto: Archiv Jihomoravského kraje
Popisek: Hasiči Brno.

Bučovickým hasičům k tomuto jubileu blahopřál hejtman Michal Hašek, který vyzdvihl důležitost dobrovolných hasičů při požárech, technických problémech a dalších krizových situacích. Ocenil také práci sboru dobrovolných hasičů na organizaci společenského života. Součástí akce bylo také předání medailí hejtmana Jihomoravského kraje zasloužilým členům sboru.

Jihomoravský kraj podporuje dobrovolné hasiče dlouhodobě, za posledních šest let směřovalo z krajského rozpočtu na vybavení a provoz jejich jednotek 180 milionů korun. V rozpočtu na letošní rok byla tato podpora ještě rozšířena. „Na základě požadavku dobrovolných hasičů jsme nově otevřeli možnost financovat opravy hasičských zbrojnic. Roční dotace pro jednotky dobrovolných hasičů byla nejdříve navýšena ze 30 na 50 milionů korun a navíc ještě navýšena o částku téměř 1,5 milionu korun,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…