Hejtman Hašek podepsal Memorandum o spolupráci kraje s MHJ

17.12.2014 15:29

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek a Zdeněk Milan, prezident Moravské hasičské jednoty, podepsali ve středu 17. prosince 2014 v brněnském sídle Jihomoravského kraje Memorandum o spolupráci.

Hejtman Hašek podepsal Memorandum o spolupráci kraje s MHJ
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

Jihomoravský kraj se tímto memorandem zavazuje poskytovat finanční podporu k zajištění činnosti sdružení, přičemž její konkrétní výše bude vždy stanovena v rámci rozpočtu Jihomoravského kraje na příslušný kalendářní rok. Memorandum o spolupráci je uzavřeno na dobu 5 let. Díky uzavření memoranda bude možné lépe zabezpečit chod organizace na krajské i na okresních úrovních, bude možné rozšířit počet konaných akcí či aktivit jednotlivých sborů dobrovolných hasičů na jižní Moravě.

„Navazujeme na obdobné memorandum, které jsme letos v dubnu uzavřeli s krajským Sdružením hasičů Čech, Moravy a Slezska. Moravská hasičská jednota je naším druhým partnerem v oblasti spolupráce s dobrovolnými hasiči. V řadě obcí na jižní Moravě starostové dobře vědí, že na hasiče se mohou spolehnout nejen při mimořádných událostech, ale také při organizování společenských akcí. Finanční pomoc ze strany kraje bude určena především pro práci s mládeží, při pořádání soutěží v požární ochraně, při kulturních a společenských událostech a při publikační a propagační činnosti. Jihomoravský kraj podporuje dobrovolné hasiče dlouhodobě, za posledních šest let směřovalo z krajského rozpočtu na vybavení a provoz jejich jednotek 180 milionů korun, což je v rámci České republiky ojedinělé. V návrhu rozpočtu na příští rok tuto podporu ještě rozšiřujeme, roční dotace pro jednotky dobrovolných hasičů je navýšena ze 30 na 50 milionů korun. Na základě požadavku dobrovolných hasičů nově otevíráme možnost financovat opravy hasičských zbrojnic,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

„Moravská hasičská jednota sdružuje přibližně šest tisíc členů z celé jižní Moravy, z toho na dva tisíce žáků a dorostenců. Díky podpoře Jihomoravského kraje budeme moci zajistit svoji činnost,“ řekl Zdeněk Milan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jihomoravský kraj - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…