Hejtman odhalil obnovený památník padlých sovětských vojáků v Nymburce

18.04.2015 12:59

Památku vojáků Rudé armády, kteří zahynuli při osvobozovacích bojích před 70 lety, uctil v pátek 17. dubna 2015 na hřbitově v Nymburce hejtman Středočeského kraje Miloš Petera.

Hejtman odhalil obnovený památník padlých sovětských vojáků v Nymburce
Foto: red
Popisek: Hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD)

Stalo se tak při vzpomínkové akci u památníku padlých sovětských vojáků, který dalo zrekonstruovat město Nymburk.

„Děkuji městu Nymburk, že nechalo opravit  památník padlých vojáků Rudé armády. Stalo se tak v době, kdy si připomínáme 70. výročí konce druhé světové války, nejstrašnějšího válečného konfliktu v dějinách lidstva. Obnovením pomníku dali Nymburští jasně najevo, že nezapomněli na své hrdiny a že si nesmírně váží jejich obětí. Předáváme dnes společně budoucím generacím nejen obnovený památník, ale symbolicky také vkládáme do rukou našich potomků zodpovědnost za udržování památky obětí druhé světové války z řad prostých sovětských vojáků. Byl to právě obyčejný voják Rudé armády, který nesl na bedrech největší břemeno války na evropském kontinentu a který měl hlavní zásluhu na porážce nacismu a hitlerovského Německa,“ řekl na slavnosti středočeský hejtman Miloš Petera.

Město přispělo k zachování původní podoby pomníku padlých sovětských vojáků na nymburském hřbitově z umělého kamene, který nechalo citlivě restaurovat. Na rekonstrukci se finančně podílelo i Rusko. „Velvyslanectví Ruské federace v České republice na opravu památníku přispělo částkou 270 tisíc korun. Město Nymburk nakoupilo zeleň a zaplatilo terénní úpravy a část nového chodníku k památníku. Celkem město na obnovu pietního místa přispělo částkou 150 tisíc korun,“ informoval starosta Nymburka Tomáš Mach.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …