Hodnotící komise doporučila ŘSD vítěze výběrového řízení na úsek dálnice D1 Přerov-Lipník nad Bečvou

07.05.2015 12:18

Hodnotící komise jmenovaná vládou České republiky doporučila Ředitelství silnic a dálnic vítěze výběrového řízení na předposlední chybějící úsek dálnice D1 Přerov – Lipník nad Bečvou. Stala se jím firma Skanska a. s. ŘSD nyní na základě doporučení hodnotící komise v nejbližších dnech připraví rozhodnutí o výběru nejvýhodnější nabídky.

Hodnotící komise doporučila ŘSD vítěze výběrového řízení na úsek dálnice D1 Přerov-Lipník nad Bečvou
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

„Trasa dálnice D1 v úseku Přerov – Lipník nad Bečvou, je součástí budované sítě dálnic a rychlostních silnic České republiky, která tvoří páteřní síť komunikací státu. Dobudování uceleného dálničního tahu D1, spojujícího hlavní průmyslové oblasti státu v ose Praha – Brno – Ostrava, je jednou ze základních podmínek efektivního napojení ekonomiky státu na evropské struktury a tím i zajištění dalšího rozvoje České republiky,“ konstatuje generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

Nabídková cena stavby uchazeče Skanska a.s. činila 2 717 043 775,34 Kč bez DPH, délka záruční doby byla stanovena v maximální výši, tj. 120 měsíců.

Dílčími hodnotícími kritérii byla „nabídková cena stavby“ (s váhou 90 %) a „délka záruční doby“ (s váhou 10 %). Předpokládaná hodnota zakázky byla 4 970 106 000,00 Kč bez DPH.

Hodnotící komise vypracovala písemný zápis a na základě tohoto protokolu ŘSD připraví rozhodnutí a rozešle ho jednotlivým uchazečům. To se stane v nejbližších dnech. Ode dne doručení poté běží patnáctidenní lhůta pro podání případných námitek. V případě, že žádná z firem námitku nepodá, bude moci ŘSD přistoupit s vítězem k podpisu smlouvy. Práce by se v takovém případě mohly rozběhnout již během června.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

22:04 Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

Trénovali to, co se skutečně stalo.