Hrad: Delegace Kanceláře prezidenta republiky jednala s představiteli vlády Šanghaje

19.03.2018 18:01

Prohlášení Kanceláře prezidenta republiky

Hrad: Delegace Kanceláře prezidenta republiky jednala s představiteli vlády Šanghaje
Foto: generalcompact.cz
Popisek: Kancelář prezidenta ČR

Na základě rozhodnutí prezidenta republiky Miloše Zemana jednala delegace Kanceláře prezidenta republiky v čele s vedoucím Kanceláře prezidenta republiky Vratislavem Mynářem s představiteli regionální vlády města Šanghaje, kde sídlí společnost CEFC, za přítomnosti představitelů dalších příslušných úřadů a institucí. Šanghaj je jedním z nejvýznamnějších regionálních partnerů České republiky v rámci obchodní a ekonomické spolupráce a participuje na řadě projektů One Belt One Road.

Čínská strana mimo jiné informovala o tom, že pan Ye Jianming je vyšetřován pro podezření za porušení zákona.

Vyšetřování není vedeno proti právnické osobě CEFC China. Všechny zúčastněné strany se shodly na podpoře projektů česko-čínské spolupráce a projektů CEFC Europe v rámci One Belt One Road v ČR.

V průběhu návštěvy Šanghaje se delegace setkala také s vedením společnosti CEFC China v čele s prezidentem Chan Chautem. Delegace byla informována o tom, že z akcionářské struktury a z vedení společnosti odejde pan Ye Jianming. Společnost i nadále považuje za jednu ze svých hlavních priorit rozvoj svých projektů v České republice. Důkazem toho je, že do CEFC Europe jako minoritní akcionář vstupuje silná čínská společnost s rozsáhlými aktivy v Číně i v zahraničí. Její zapojení bude znamenat otevření nových příležitostí a využití synergií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …