Interní auditoři veřejných vysokých škol jednali na ČZU

14.04.2014 9:01

Nosným odborným zaměřením setkání, které hostila 9. a 10. dubna Česká zemědělská univerzita v Praze, bylo zadávání veřejných zakázek na veřejných vysokých školách. Hlavní přednášky připravili Mgr. Iva Mádlová, vedoucí právního oddělení ČZU, a JUDr. Mgr. Vlastimil Fidler, ředitel odboru práva veřejných zakázek a koncesí Ministerstva pro místní rozvoj, který seznámil interní auditory s perspektivami právního rámce veřejných zakázek.

Interní auditoři veřejných vysokých škol jednali na ČZU
Foto: ČZU
Popisek: ČZU

V roce 2014 vstupují interní auditoři veřejných vysokých škol do desátého roku vzájemné spolupráce. Útvary interního auditu byly zřizovány na VVŠ v průběhu roku 2003 a 2004 v souladu se zákonem o finanční kontrole. Výroční setkání, kterého se zúčastnilo dvacet sedm interních auditorů VVŠ, zahájil rektor ČZU prof. Ing. Jiří Balík, CSc.

Na akci přijali pozvání zástupci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a Ministerstva financí. Za MŠMT se setkání zúčastnila RNDr. Hana Žufanová, Ph.D., ředitelka odboru interního auditu a Ing. Dana Trávníčková, vedoucí oddělení kontroly veřejné finanční podpory. Za MF vystoupila Mgr. Lucie Šimáková, auditorka oddělení výkonu auditu prostředků Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace, a uvedla aktuální problémy výkonu auditu prostředků OP VaVpI. Zaměřila se na právní rámec výkonu auditu – evropskou a národní legislativu, nejčastější zjištění identifikovaná v rámci auditu operací, nejčastější zjištění identifikovaná v rámci auditu systému a na oblasti ke zlepšení.

V rámci setkání bylo také projednáno tematické zaměření dalších setkání a stanoven výhled hostitelských univerzit pro setkání interních auditorů do roku 2015. Příští XXXI. setkání interních auditorů VVŠ se bude konat v září tohoto roku na Vysokém učení technickém v Brně a tematicky bude zaměřeno na výkon auditu prostředků poskytnutých z operačních programů pro VVŠ v novém programovém období 2014 až 2020.

ČZU je třetí největší univerzitou v Praze. Spojuje v sobě stoletou tradici s nejmodernějšími technologiemi, progresivní vědou a výzkumem v oblasti zemědělství, lesnictví, ekologie, technologií a techniky, ale i s ekonomikou a řízením. Moderně vybavené laboratoře se špičkovým zázemím včetně školních podniků umožňují vynikající vzdělávání s možností osobního růstu a zapojení do vědeckých projektů doma i v zahraničí. ČZU zajišťuje kompletní vysokoškolské studium, letní školy, speciální kurzy, univerzitu třetího věku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…