JVS GROUP: Na pohádkovém muzikálu Máša a Medvěd se děti zapojí do děje

16.09.2019 13:33

Muzikál Máša a Medvěd bude mít již 5. 10. v Kongresovém centru Praha svoji českou premiéru a na děti čeká spousta zábavy. Zajímavé však bylo již samotné nahrávání české verze.

JVS GROUP: Na pohádkovém muzikálu Máša a Medvěd se děti zapojí do děje
Foto: Facebook
Popisek: Muzikál Máša a medvěd

„Muzikál Máša a Medvěd je kompletně předabovaný, všechny písničky jsou hotové, začínáme zkoušet s tanečníky a artisty. Detektivní příběh o ztracených dortech, ale také o kouzlech a zázracích je plný interaktivních prvků, při kterých bude dětské publikum zapojeno přímo do děje,“ říká o muzikálu Květa Havelková, která na jeho české verzi pracuje.

Hlasy muzikálovým postavám propůjčily herecké hvězdy, jako jsou Ota Jirák nebo Jan Maxián. Sametovým hlasem Oty Jiráka mluví plyšové Hele ze Studia Kamarád nebo Hagrid z Harryho Pottera a také filmový i animovaný Obelix. V Máše a Medvědovi mluví a zpívá „největšího kouzelníka všech dob“. Muzikant a herec Jan Maxián kromě vystupování s kapelou Nightwork nebo s cirkusem La Putyka dal hlas mnoha hollywoodským hrdinům, jako je Frodo z Pána prstenů, Spider-Man nebo Thor z Avengers, ale jeho hlasem mluví i Chase z populární Tlapkové patroly. Právě zkušenosti s projekty pro děti mu pomohly dodat opravdu komické rysy profesorovi Nevěřícnému, který každým svým výstupem mění celý muzikál ve ztřeštěnou grotesku. Tomu ještě napomáhají artistické výstupy veselých a zmatených vlků.

Muzikál Máša a medvěd

Hlas Máši diváci už dobře znají z televizní verze pohádky. Mluví ji Linda Křišťálová, teprve jedenáctiletá holčička, která se jako nositelka Ceny Františka Filipovského už v takto nízkém věku stala doslova hvězdou českého dabingu. Její hlas děti znají z televizních pohádek a seriálů jako je Sofie První, Hej Hafí nebo Kamarádi z mojí deky, ale hlasem malé Lindy promluvila i Lara Croft ve svém dětském já.

Velké plyšové postavy zvířat a baletka jako malá Máša budou na představeních v Praze mluvit a zpívat česky. Navíc je celý příběh také o kouzlení a dětských přáních, která mohou měnit svět. A děti se do samotných her a kouzel zapojí i osobně a užijí si při tom spousty legrace.

Muzikál Máša a medvěd

„Připravujeme opravdu velké představení. Máme spoustu herců, kostýmů, kulis a rekvizit, navíc světla a ozvučení. To jsou dva kamiony věcí a k tomu autobus lidí. To vše musíme dostat na místo, postavit scénu a nazkoušet s českým zvukem. Asi nejzajímavější jsou kouzla, která se dějí nejen na jevišti, ale i přímo mezi diváky. Děti se tedy mají na co těšit,“ na závěr přibližuje Havelková.

Vstupenky v síti ticketportal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…