Karlovarský kraj zřejmě povede široká koalice bez komunistů. Chystá se volba hejtmana

01.03.2015 20:03

Vedení Karlovarského kraje se po zbytek volebního období pravděpodobně ujme koalice ČSSD a dosud opozičních subjektů v krajském zastupitelstvu - HNHRM, ODS, ALTERNATIVY a TOP09+STAN. Společné prohlášení o zájmu vytvořit tuto koalici dnes zastupitelům představil sociální demokrat Petr Navrátil.

Karlovarský kraj zřejmě povede široká koalice bez komunistů. Chystá se volba hejtmana
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

K volbě hejtmana ale zatím nedošlo, zasedání zastupitelstva bylo přerušeno a další pokračování se plánuje na pondělí 9. března.

Sociální demokraté podle prohlášení počítají se čtyřmi členy v Radě kraje včetně postu hejtmana. „ Ostatní subjekty by měly mít pět členů rady, ale nemáme přesná jména, proto bylo nutné přerušit zastupitelstvo. Nového kandidáta na hejtmana bychom také rádi představili na pokračujícím jednání zastupitelstva.Tímto kandidátem sociální demokracie bude Martin Havel,“ uvedl Petr Navrátil. Martin Havel byl v uplynulých letech náměstkem hejtmana, který měl na starosti oblast investic, informatiky a legislativy.

Dosavadní zástupci KSČM v Radě kraje  přejdou do opozice. „Sociální demokraté se spojili s pravicovou částí našeho zastupitelstva, byť jsme se tady šest let snažili vytvářet levicovější politiku. Chceme být konstruktivní opozicí a spolupodílet se na správě věcí veřejných,“ dodala statutární zástupkyně hejtmana Eva Valjentová (KSČM).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-karlovarsky.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

22:03 Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

Ve středu 8. května se v Poslanecké sněmovně uskuteční tradiční Den otevřených dveří. U příležitosti…