Klostermann z Dudáku získal zlatou medaili a vydělal na novou degustační místnost

18.09.2014 16:32

Polotmavý ležák Klostermann z pivovaru Dudák získal již potřetí za posledních pět let první místo v jedné z nejprestižnějších degustační soutěži u nás. Vítěze vybírá porota složená za 208 odborníků i laiků. Opakované vítězství dělá z Klostermanna jedno z našich nejoceňovanějších a nejprodávanějších polotmavých piv. Meziročně stoupl jeho prodej o 110 procent.

Klostermann z Dudáku získal zlatou medaili a vydělal na novou degustační místnost
Foto: Pivovar Dudák
Popisek: Pivovar Dudák, logo

Polotmavý ležák Klostermann z pivovaru Dudák = jedno z nejoceňovanějších polotmavých piv v České republice. Již po třetí za posledních pět let vybrala porota Chmelařského institutu na Žatecké Dočesné nejlepším pivem v kategorii polotmavých piv třináctistupňový pivní speciál Klostermann.

„Klostermann je naše největší chlouba a zároveň nejúspěšnější pivo v novodobé historii pivovaru. Nás samozřejmě také těší, že s jeho oceněními je spjatý i jeho narůstající prodej,“ uvádí Jaroslav Tůma, ředitel pivovaru Dudák.

Na Žatecké Dočesné, která má ve svém podtitulu napsáno „...slavnosti chmele a piva s nejdelší tradicí v ČR“ se představují pivovary z celé České republiky, ale i ze zahraničí. Vítěze vybíralo 208 degustátorů z řad laické a odborné veřejnosti.

Letošního ročníku se zúčastnilo 26 pivovarů. Ty do soutěže zapsali 149 vzorků piv.

„Odborná degustace svým rozsahem a významem patří k nejvýznamnějším v České republice. Setkávají se zde pivovary, ve kterých se vaří pivo z žateckého chmele,“ říká Jiří Kořen, jednatel Chmelařského institutu a zároveň člen poroty. A proč byl zvolen právě Klostermann? „To je jednoduché. Chutnal prostě největšímu množství degustátorů,“ doplňuje Kořen.

Klostermann se ve Strakonicích vaří od roku 2008. „Vyznačuje se mírně nasládlou karamelovou chutí. Plností a řízem s výrazným chmelovým aroma, který přímo vyzývá k napití. Hodí se zejména k posezení u grilu a pokrmům z drůbežího masa. Toto pivo je svojí skladbou surovin určeno pro chuťový zážitek z jeho konzumace,“ uvádí Dagmar Vlková, sládková pivovaru Dudák.

Klostermann patří zároveň k nejprodávanějším polotmavým pivům u nás. Jen za prvních osm měsíců letošního roku stoupl jeho prodej o 110 procent.

„Díky zisku z prodeje piva jsme mohli přes léto zrekonstruovat původní byt určený pro zaměstnance pivovaru na originální degustační místnost. Ta bude sloužit našim obchodním partnerům ale hlavně návštěvníkům pivovaru DUDÁK. Na závěr prohlídky na ně bude čekat příjemné a stylové posezení, kde mohou vedle piva Klostermann ochutnat i osm dalších druhů piv, které se u nás vaří,“ uvádí Marek Pohanka, ředitel obchodu a marketingu pivovaru DudáK.

Dosavadní úspěchy piva Klostermann:

Cena českých sládků 2008 – 3.místo
Parkán klub sběratelů pivovarských suvenýrů – cena za pivní etiketu 2008  - 2. místo
Stříbrná pivní pečeť 2010
Žatecká Dočesná 2010 – 1.místo
Žatecká Dočesná 2011 – 1.místo
Zlatá pivní pečeť 2013

Slavnostní otevření stylové degustační místnosti v pivovaru Dudák se koná ve středu 1. října v 11 hodin. Novináři se dozví vše o možnosti prohlídek pivovaru DUDÁK připravených pro širokou veřejnost. Narůstajícího zájmu o tyto prohlídky a plánovaných změn, které pivovar pro své návštěvníky chystá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…