Koncept automaticky řízeného vozu změní způsob práce na cestách

23.02.2014 14:41

Regus plánuje další revoluci na pracovišti, která změní způsob, jakým lidé pracují, cestují a realizují schůzky

Koncept automaticky řízeného vozu změní způsob práce na cestách
Foto: Regus
Popisek: Koncept automaticky řízeného vozu změní způsob práce na cestách

Nový koncept automaticky řízeného vozu promění osobní vůz v kancelář s plným připojením do sítě a místem pro schůzky. Manažeři se během své cesty autem budou moci věnovat byznysu a jízda autem již nadále nebude představovat nevyužitý čas mimo práci nebo domov.

Regus, poskytovatel flexibilních pracovišť, uzavřel partnerství se společností Rinspeed při vývoji konceptu vozu XchangE, který bude představen v březnu na Autosalonu v Ženevě. Tento koncept podporuje snahu společnosti Regus pomáhat lidem pracovat na cestách a navazuje na rozšiřující se síť pracovišť Regus Express na evropských dálnicích. Možnost pracovat z tzv. „třetího pracoviště“ (tedy ani z kanceláře ani z domova) může nabízet vozidlo, stejně tak jako různé dopravní uzly.

Inovativní design vozu XchangE umožňuje otočit obě přední sedadla dozadu, čímž vznikne mobilní prostor pro práci a jednání pro čtyři lidi. Díky pokročilým technologiím a informačně-zábavním systémům ve vozidle se cestující mohou spojit se svou kanceláří, produktivně pracovat nebo vytvářet prezentace na svém notebooku. Výsledkem je pohodlný a spolehlivý prostor, který promění dopravní zácpu cestou na letiště v produktivně strávený čas „v kanceláři“.

Automaticky řízený vůz nejenže pomáhá lidem pracovat na cestách, ale poskytuje jim též větší flexibilitu v jejich pracovním rozvrhu. Díky možnosti pracovat kdekoliv a kdykoliv není zapotřebí pracovat tolik z domova nebo dokonce zanedbávat rodinný život.

Firmy, které svým zaměstnancům umožňují flexibilní formy práce, již zaznamenaly jasné výhody. V nedávném globálním průzkumu společnosti Regus, zahrnujícím více než 20 000 vedoucích pracovníků a majitelů firem, 75 % respondentů uvedlo, že flexibilní práce zlepšuje produktivitu.

Účast společnosti Regus na konceptu XchangE je dalším inovačním krokem, který pomáhá lidem pracovat flexibilněji. V rámci strategie Regus Express společnost již přinesla kancelářská zařízení a pracovní prostory dostupné v rámci sítě silnic a dálnic a dalších dopravních center – včetně železničních stanic, dálničních autoservisů a jako pilotní projekt se společností Shell také na čerpacích stanicích v Berlíně.

„Regus se již dlouhou dobu snaží rozvíjet způsob, jakým budeme v budoucnu pracovat,“ řekl Andre Sharpe, globální ředitel pro rozvoj produktů a obchodu společnosti Regus. „Tento inovativní vůz nyní promění nevyužitý čas v čas produktivní.“

„Lidé na cestách již pracují, mimo jiné i díky infrastruktuře společnosti Regus. Síť třetích pracovišť společnosti Regus nyní vedle lokalit u silnic navíc může zahrnout i samotné vozidlo. Konzultant nebo obchodní zástupce tak stráví 7 až 8 hodin produktivní prací každý den a to díky automaticky řízenému vozu, kancelářským centrům Regus na dálnicích a naší síti obchodních center. Je to další příklad úsilí společnosti Regus o vedoucí postavení na trhu pracovních prostor.“

Frank M. Rinderknecht, zakladatel a výkonný ředitel společnosti Rinspeed, k tomu dodává: „Automaticky řízené vozy již nevyžadují, aby řidiči sledovali vozovku, což přináší možnost smysluplnějšího využití jejich času. Společnost Regus se svým zaměřením na možnost pracovat produktivněji a flexibilněji představuje ideálního partnera pro vývoj tohoto nového konceptu.“

O společnosti Rinspeed

Společnost Rinspeed je švýcarský kreativní think tank a laboratoř se zaměřením na automobilový průmysl, jež působí na trhu již více než 36 let. Díky inovacím, vizím a nápadům postaveným na emocích vznikl dlouhý seznam produktů, které dnes každý den používají motoristé na celém světě. Součástí hlavní podnikatelské činnosti firmy jsou vizionářské koncepty mobility, inovativní pohony, udržitelnost a komplexní komunikační systémy. Společnost je v soukromém vlastnictví, majitelem a ředitelem je její zakladatel – Frank M. Rinderknecht. Rinspeed mění již dnes budoucnost v realitu. Více informací lze nalézt na webových stránkách www.rinspeed.com

O společnosti Regus

Společnost Regus je celosvětovým poskytovatelem flexibilních pracovišť. Síť, kterou tvoří více než 1 700 obchodních center ve 100 zemích, poskytuje pohodlné, vysoce kvalitní a plně vybavené prostory, ve kterých mohou lidé pracovat podle potřeb po dobu pár minut či po mnoho let. Firmy jako např. Google, Toshiba a GlaxoSmithKline zvolily společnost Regus, aby mohly pracovat flexibilně a dosahovat ještě větších úspěchů v podnikání.
 
Klíčem k flexibilní práci je pohodlí. Společnost Regus proto otevírá své prostory všude, kde 1,5 milionu jejích členů potřebuje podporu – v městských centrech, předměstských čtvrtích, nákupních centrech a maloobchodních prodejnách, na železničních stanicích, servisních stanicích u dálnic a dokonce i v komunitních centrech. Společnost Regus, byla založena v Bruselu v roce 1989, sídlí v Lucemburku a je registrovaná na burze London Stock Exchange. V České republice se nachází šest center společnosti Regus – čtyři v Praze, jedno v Brně a Ostravě. Více informací naleznete na webových stránkách www.regus.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…