Konference CryptoFest na ČVUT bude dvakrát větší

04.06.2015 7:31

Třetí ročník obnovené konference CryptoFest se uskuteční první červnový víkend na pražském Strahově (Školící centrum klubu Silicon Hill, Olympijská, Praha 6). Nabídne přednášky a workshopy na různá témata spojená nejen s počítačovou bezpečností a šifrováním citlivých dat. Letos si na své přijdou jak začátečníci, tak i pokročilý zájemci o bezpečnost. Akci pořádá Silicon Hill, největší klub Studentské unie ČVUT a začíná v sobotu 6. června od 9.30 hodin.

Konference CryptoFest na ČVUT bude dvakrát větší
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Na programu konference bude 14 přednášek ve dvou různých sálech a dva prakticky zaměřené workshopy. „Tento rok byl velký zájem o výběr přednášek, nejzajímavější témata volilo přes sto šedesát hlasujících. Nakonec jsme se rozhodli vybrat větší množství témat a rozdělit je do dvou samostatných sálů. Budete tak mít z čeho vybírat,“ říká Petr Hodač, hlavní organizátor akce.

Pavel Šnajdr se s námi podělí o (ne)bezpečnost kontejnerové virtualizace, což je téma často zbytečné démonizované, ale technicky velmi zajímavé. Problematikou eliptických křivek nás provedou Petr Nižnaský a Dominik Pantůček. O DNSSEC bude přednášet Ondřej Caletka a nejen podpisy v DNS si bude možné vyzkoušet na jeho workshopu zaměřeném na bezpečnost počítačových sítí.

Další přednášky se budou věnovat bezpečnosti GSM sítě, kolizím hašovacích funkcí a bezpečnosti webových aplikací. To vše jako vždy nahraje, zaznamená a po internetu přenese Audiovizuální centrum Silicon Hill. „Pokud vše dobře dopadne, bude k dispozici i špičkový 4K záznam,“ dodává Petr Hodač.

Více informací najdete na http://cryptofest.cz/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zdravotnictví: Pojišťovny nemají možnost samy určovat, v jaké výši přípravek uhradí

19:15 Ministerstvo zdravotnictví: Pojišťovny nemají možnost samy určovat, v jaké výši přípravek uhradí

Ministerstvo zdravotnictví se důrazně ohrazuje proti fakticky chybnému článku Veroniky Rodriguez na …