Kraj Vysočina: Lektor francouzštiny pokračuje na středních školách v regionu

10.09.2018 9:20

Dobře nastavená spolupráce mezi Krajem Vysočina a Jeanem Griffonem, lektorem francouzského jazyka, se zúročí i ve školním roce 2018/2019.

Kraj Vysočina: Lektor francouzštiny pokračuje na středních školách v regionu
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

Již třetí rok po sobě bude tento lektor působit v šesti městech na Vysočině a tak výhodu konverzačních hodin s rodilým mluvčím budou moci využít studenti gymnázií v Jihlavě, Pelhřimově, Třebíči, Humpolci, Havlíčkově Brodě a Telči. Kromě pravidelných hodin na gymnáziích bude lektor dojíždět i na ostatní školy v kraji. Tato jednorázová výuka je zajišťována přes krajskou příspěvkovou organizaci Vysočina Education.

Ve spolupráci s krajem a Francouzským institutem v Praze se lektor zapojil do propagace a následného výběru vhodných uchazečů o jednoleté studium na střední škole ve Francii v rámci programu „Rok ve Francii“, resp. krajské regionální odnoži „Rok v Grand Est“. Lektor se také bude nadále věnovat pravidelným setkáním nazvaným „café français“, které jsou určené pro všechny, kteří mají chuť konverzovat ve francouzštině. Lektor dodává: „Právě díky těmto setkáním poznávám nové lidi, získávám mnoho nových zajímavých kontaktů a například loňské předvánoční setkání mělo veliký úspěch.“

Volný čas věnuje lektor sebevzdělávání, a to konkrétně češtině. „Jelikož už i trochu rozumím česky, tak se mi také pomalu daří chápat českou mentalitu. Znalost vašeho jazyka mi také pomáhá v práci a v začlenění do společenského života na Vysočině. Jihlava je poměrně malé město, a tak není těžké potkat vždy někoho, koho už znám,“ říká s úsměvem Griffon. Radost mu také přináší hra pétangue, jelikož se mu podařilo zapojit se do soutěžního družstva, se kterým jezdí na turnaje v České republice i zahraničí.

Kraji Vysočina se pro školní rok 2018/2019 podařilo zajistit nejen lektora francouzského jazyka, ale i dvě lektorky jazyka německého, které prozatím budou působit pod Vysočina Education a jejich projektem BIG.

Zapojené školy – lektor FJ:

Gymnázium Jihlava
Gymnázium a Obchodní akademie Pelhřimov
Gymnázium Třebíč
Gymnázium dr. A. Hrdličky, Humpolec, Komenského 147
Gymnázium Havlíčkův Brod
Gymnázium Otokara Březiny a Střední odborná škola Telč

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

7:44 HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

Jedním z výsledků jednání Vlády České republiky v úterý 30. dubna 2024 bylo schválení rámcového prog…