Kraj chce čerpat 232 milionů korun z IROP na odborné školství

31.08.2015 12:14

Osm projektů z oblasti školství by mohlo získat až 232 milionů korun z Integrovaného regionálního operačního programu 2014-2020 (IROP). Rada Pardubického kraje ve čtvrtek schválila jejich projektové záměry.

Kraj chce čerpat 232 milionů korun z IROP na odborné školství
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

„Největší investicí bude rekonstrukce areálu do Nového pro potřeby Střední průmyslové školy elektrotechnické v Pardubicích, pro kterou počítáme s výdaji ve výši 86 milionů korun,“ informoval hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. „Předpokládaná struktura financování z IROP v odvětví školství je 85 procent z EU, pět procent z rozpočtu státu a deset procent z rozpočtu kraje,“ vysvětlil hejtman.

Střední odborná škola a střední odborné učiliště (SOU) Lanškroun by se mělo dočkat rozšíření objektu školy za 32,6 milionu korun, SOU plynárenské Pardubice přístavby dílny a odborných učeben za 36,3 milionu korun, SOU Svitavy přístavby odborné učebny a modernizace strojního vybavení za 16,8 milionu korun, Střední průmyslová škola Chrudim strojního vybavení školních dílen za 19,9 milionu korun a Střední škola zahradnická a technická Litomyšl rekonstrukce budovy a přístavby skleníku za 40 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…