Kraj jednal se společností BusLine o prodloužení smluvního vztahu

19.10.2014 16:11

V sídle kraje se ve středu 15. října uskutečnilo jednání ve věci veřejné zakázky „Přechodné zabezpečení stanoveného rozsahu dopravní obslužnosti Libereckého kraje – oblast Východ“ se zástupci společnosti BusLine a.s. a předsedou odborové organizace BusLine Jiřím Kuchyňkou. Vedení kraje se s dopravcem shodlo na smluvním zajištění dopravní obslužnosti po dobu dvou let od 1. 1. 2015.

Kraj jednal se společností BusLine o prodloužení smluvního vztahu
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman Libereckého kraje a předseda STAN Martin Půta

Schválení smlouvy bude ještě předmětem mimořádné schůze Rady kraje v pondělí 20. října.

„Dospěli jsme k ústní dohodě, kterou osobně považuji za rozumnou. Musí být výhodná jak pro kraj, tak pro BusLine, jeho zaměstnance a také cestující,“ uvedl hejtman LK Martin Půta, který se jednání společně s náměstkem Josefem Jadrným a radním pro dopravu Vladimírem Mastníkem, zúčastnil. Součástí dohody je také užší spolupráce při tvorbě jízdních řádů, která bude zahájena již příští měsíc.

Výši dohodnuté ceny bude projednávat pondělní mimořádné schůze Rady kraje. Hejtman podotkl, že na cenu má vliv řada faktorů, například to, jak jsou autobusy vytěžovány nebo čekací doby. „Cena musí znamenat navýšení platů zaměstnanců společnosti BusLine v kolektivní smlouvě,“ zdůraznil hejtman.

Předseda odborové organizace společnosti BusLine Jiří Kuchyňka uvedl, že po podpisu smlouvy bude zrušena stávková pohotovost, kterou odbory vyhlásily 7. října 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…