Královéhradecký kraj: Od neděle platí nové jízdní řády v autobusové dopravě

28.08.2019 7:34

Na několika autobusových linkách v Královéhradeckém kraji dojde od neděle 1. září ke změnám v jízdním řádů. Více autobusů bude jezdit na frekventované trase Hradec Králové – Jičín – Liberec a na novinku v podobě večerního autobusu se mohou těšit cestující mezi Rokytnicí v Orlických horách a Hradcem Králové.

Královéhradecký kraj: Od neděle platí nové jízdní řády v autobusové dopravě
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Úpravy jízdních řádů souvisejí převážně s koncem letních prázdnin. Díky požadavkům obyvatel bude nově jezdit večerní autobus z Rokytnice v Orlických horách do Hradce Králové. Dále dochází k významnému posílení autobusového spojení mezi Hradcem Králové a Libercem, kde autobusy pojedou zhruba každé dvě hodiny až do podvečerních hodin,“ sdělil náměstek hejtmana pro oblast dopravy a silničního hospodářství Martin Červíček.

Pro cestující z Rokytnice v Orlických horách, Pěčína, Slatiny nad Zdobnicí, Rybné nad Zdobnicí a Vamberka dojde k zavedení nového večerního spoje do Hradce Králové. Autobus vyjede z Rokytnice v Orlických horách ve 20:05. Po příjezdu do Vamberka autobus dále pokračuje do Doudleb nad Orlicí, kde bude sloužit jako přípoj k vlaku bez nutnosti dalšího přestupu směrem do krajské metropole, kam autobus přijede ve 21:57.

Během pracovního dne pojedou autobusy z Hradce Králové přes Hořice, Jičín a Turnov do Liberce v 5:25, 7:35, 8:35, 10:35, 12:35, 14:35, 16:35 a v 18:35. V opačném směru pak ve 4:55, 6:00, 7:35, 9:35, 11:35, 13:35, 15:30 a v 17:35. Díky rozšíření provozu mezi Hradcem Králové a Libercem se ruší spoje na trase Liberec – Turnov – Jičín, a to v 6:08 a 18:32 z Jičína do Liberce, ve 13:35 z Turnova do Jičína a v 16:02 z Liberce do Jičína.

Všechny změny v autobusových jízdních řádech najdete na webových stránkách Královéhradeckého kraje v sekci Doprava (ZDE). Detaily jednotlivých autobusových spojů jsou k dispozici například v aplikaci IDS IREDO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

22:03 Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

V pondělí 20. května 2024 byla uzavřena Dohoda o projektu průmyslové spolupráce (ICPA – Industrial C…