Královéhradecký kraj: Poklady Teplicka jsou zase o něco přístupnější

30.10.2015 18:40

Po půlroční rekonstrukci byla dnes slavnostně otevřena silnice III/3023 v Teplicích nad Metují. Komplikovaná oprava téměř kilometrového úseku sestávala i z demolic dvou mostů, přeložky plynovodu nebo úprav železničního přejezdu a vyšla na 55 milionů korun. Většinu prostředků poskytne Evropská unie.

Královéhradecký kraj: Poklady Teplicka jsou zase o něco přístupnější
Foto: Redakce
Popisek: Krokodýlí stěna v Teplických skalách

„Tato stavební akce zapadá do celé řady investic z posledních let, jako bylo například rozšíření silnice přes vrchol Pasa o stoupací pruhy nebo oprava úseku Pěkov – Lachov. Díky efektivnímu čerpání evropských dotací určených pro dopravní infrastrukturu se nám daří tento kout Královéhradeckého kraje, který oplývá mnoha turistickými atrakcemi, zpřístupňovat návštěvníkům. Ještě podstatnější je ale to, že místní lidé se mohou pohodlněji, rychleji i bezpečněji dopravovat do zaměstnání, škol nebo třeba k lékaři,“ zhodnotil hejtman Lubomír Franc, který dnes slavnostně přestřihl pásku na zrekonstruovaném úseku.

Stavět se začalo v půlce dubna a práce byly hotovy v říjnu. Během této doby byla realizována celá řada dílčích stavebních akcí. Vzhledem k důležitosti této silnice pro okolí Teplic nad Metují bylo nejprve nutné upravit objízdné trasy pro jednotky Integrovaného záchranného systému včetně patřičného dopravního značení. Následně mohla začít samotná rekonstrukce.

„Stavební firma provedla injektáž základů železničního podjezdu, rozšířila železniční přejezd a také upravila zabezpečovací zařízení. Dva mosty určené k demolici byly nahrazeny jedním zcela novým. V místě vznikla také opěrná zeď a přístřešek autobusové zastávky. Upravilo se odvodnění, koryto Bohdašínského potoka i okolní vegetace,“ popsal některé součásti investice náměstek hejtmana a radní pro dopravu Karel Janeček.

Kvůli rozsáhlosti stavebních prací se náklady vyšplhaly na 55 milionů korun. Ty ale v maximální možné míře pokryje dotace poskytnutá ze 41. výzvy Regionálního operačního programu. Její přesná výše ale zatím ještě není známa. Dodavatelem stavby byla společnost EUROVIA CS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…