Královéhradecký kraj rozdělí dotace na životní prostředí

23.06.2016 10:12

Poskytnutí dotací pro oblast životního prostředí a zemědělství schválilo krajské zastupitelstvo. Přijato bylo celkem 169 žádostí o dotaci s celkovým požadavkem přes 15 milionů korun. Kraj na úspěšné projekty poskytne necelých sedm milionů korun. Podporována jsou protipovodňová opatření, nakládání s odpady nebo třeba obnova návesních rybníčků.

Královéhradecký kraj rozdělí dotace na životní prostředí
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Původně bylo v osmi dotačních programech pro oblast životního prostředí a zemědělství alokováno zhruba pět a půl milionu korun. Díky nedočerpaným dotacím z loňského roku jsme tuto podporu zvýšili na téměř sedm milionů korun,“ říká náměstek hejtmana Otakar Ruml, který je odpovědný za oblast dotací.

Nejvíce peněz jde na podporu nakládání s odpady a environmentální osvětu. „Podporujeme především separaci odpadu, tedy nákup kontejnerů a kompostérů nebo úpravu míst určených k sběru tříděného odpadu a modernizaci sběrných dvorů. V oblasti environmentální osvěty jde krajská podpora například školám, ochranářským organizacím, ale i obcím nebo městským lesům,“ doplňuje krajský radní pro oblast životního prostředí Jan Tippner.

Královéhradecký kraj poskytuje dotace pro oblast životního prostředí v celkem osmi oblastech. Kromě zmiňovaných dvou se jedná o protipovodňovou ochranu, obnovu a technické zajištění stávajících návesních rybníčků, ochranu přírody a krajiny, propagaci životního prostředí a zemědělství, včelařství a podporu prodeje ze dvora. Finance tak jdou například na provoz záchranných stanic pro živočichy, opravu říčního břehu, obnovu šesti vodních nádrží, rozšiřování včelstev a pořizování nových úlů nebo podporu prodeje regionálních potravin „ze dvora“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…