Královéhradecký kraj využívá zisku z veřejné dražby. Za 10 milionů korun zrekonstruuje dětskou ozdravovnu

21.01.2016 16:10

Výdělek z veřejné dražby, která proběhla loni v květnu, využije Královéhradecký kraj na přístavbu Dětské ozdravovny Království v Novém Nemojově. Ta bude řešit nedostatečné prostory a uspořádání v hlavní budově dětské ozdravovny. Stavební práce budou stát necelých 10 milionů korun.

Královéhradecký kraj využívá zisku z veřejné dražby. Za 10 milionů korun zrekonstruuje dětskou ozdravovnu
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Zisk z veřejné dražby pochopitelně dále investujeme do krajského majetku. Tím, že jsme výhodně prodali bývalý objekt dětské ozdravovny, základní školu s ubytováním Tři hory ve Špindlerově Mlýně, můžeme investovat vydělané peníze opět do budovy Sdružení ozdravoven a léčeben,“ řekl krajský radní pro oblast investic a majetku Josef Dvořák. Kraj tak plánuje rekonstrukci a přístavbu hlavní budovy Dětské ozdravovny Království v Novém Nemojově.

Staveniště si může převzít vítězná firma po podpisu smlouvy už v únoru. Samotné stavební práce by měly trvat maximálně 10 měsíců a budou stát 9,9 milionu korun bez DPH. Přístavba vyřeší nedostatečné prostory a uspořádání v hlavní budově. „Zájem o dětské ozdravovny v poslední době opět roste a my chceme poskytovat nejen kvalitní zdravotnickou péči, ale vytvořit i lepší podmínky pro trávení volného času dětí. Části konstrukce budovy už začaly být v havarijním stavu, proto jsme se rozhodli investovat peníze z dražby právě sem,“ doplnila krajská radní pro oblast zdravotnictví Jana Třešňáková.

Rekonstrukcí budou zachovány dispozice bývalého školního přízemního pavilonu s vlastní terasou, zvětšeno bude zadní křídlo a bude přestavěn spojovací krček. Objekt zůstává jednopodlažní. Stavebně zvětšený krček se společenskou místností a hernou bude také přízemní.

V Dětské ozdravovně Království je poskytována zdravotní a výchovná péče dětem na ozdravných pobytech hrazených příslušnou zdravotní pojišťovnou dítěte v časovém rozmezí 3-6 týdnů a dále dětem, o něž z různých příčin nemá kdo pečovat, nebo jim nelze ze sociálních důvodů zajistit péči ve vlastní rodině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…