LATA: Přejte si k narozeninám něco originálního a současně podpořte dobou věc

10.09.2013 14:40

Každý jistě zažil situaci, kdy dostal k narozeninám spoustu nechtěných dárků. Ty pak skončily někde v koutě, kde na ně padal prach, nebo šly zpátky do oběhu. S originálním nápadem, o co si říct k narozeninám, přichází sdružení Lata. Svým projektem „Narozeniny ze ZLata“ podpoří všechny, kteří chtějí zajímavý dárek a zároveň přispět na dobrou věc.

LATA: Přejte si k narozeninám něco originálního a současně podpořte dobou věc
Foto: Nezisková organizace Lata
Popisek: Nezisková organizace Lata

Nově je možné originálním způsobem přispět na chod neziskové organizace Lata. Stačí si místo dárků přát od přátel k narozeninám finanční příspěvek právě pro tuto organizaci. Má to dvě výhody. Nebudete muset řešit, co s dárky, které se vám nehodí, a zároveň Vás bude hřát pocit, že jste pomohli dobré věci.

Oslavte své „Narozeniny ze ZLata“

Proč byste měli podpořit právě Latu? Je jedinou organizací v Praze, která pomáhá sociálně ohroženým dětem a mládeži ve věku 13-26 let zvládat nepříznivé nebo ohrožující životní situace.  V rámci projektu „Ve dvou se to lépe táhne“ se tak mladí lidé učí za podpory vrstevnického dobrovolníka, se kterým jsou v úzkém kontaktu, řešit každodenní starosti a problémy. Díky této podpoře se stávají samostatnější, sebevědomější a jsou schopni čelit nepřízni osudu a začlenit se do společnosti.

Pokud se rozhodnete pro „Narozeniny ze ZLata“, stačí kontaktovat neziskovou organizaci Lata na www.lata.cz. Sdružení dodá elektronickou pozvánku pro Vaše přátele, kasičku a případně i online link, kam bude možné příspěvek poslat online. Všichni hosté, kteří během Vaší narozeninové oslavy Latě přispějí, nakonec dostanou potvrzení o daru, který si pak mohou odepsat z daní.

Až se příště někdo zeptá, co byste si přáli, budete mít jasnou odpověď – „Narozeniny ze Zlata“!

O neziskové organizaci Lata

Nezisková organizace Lata – Programy pro ohroženou mládež pomáhá od roku 1994 sociálně ohroženým dětem a mladým lidem ve věku 13-26 let. Hlavní projekt „Ve dvou se to lépe táhne“ je založen na vrstevnické podpoře od vyškolených dobrovolníků, od nichž se klienti učí, jak se vypořádat s obtížnými životními situacemi a kvalitně trávit volný čas. Pomoc dobrovolníků je doplněna o odbornou péči sociálních pracovníků a další doplňkové služby. V roce 2012 rozšířilo sdružení své služby o program podpůrné individuální práce s rodinou. Jeho cílem je provázení rodičů v náročných momentech výchovy dětí, nalezení prostoru pro komunikaci mezi členy rodiny a posílení zdravých vazeb mezi nimi.  Za svou práci získala Lata v roce 2013 mezinárodní Cenu Nadace Erste za přínos sociální integraci. Více informací naleznete na www.lata.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…