Lékárny Dr. Max spouštějí kampaň proti „šmejdům“

14.02.2014 18:20

Ode dnešního dne poběží na obrazovkách v pobočkách lékárenské sítě Dr. Max varování před nekalými obchodními praktikami. Určeno je především seniorům.

Lékárny Dr. Max spouštějí kampaň proti „šmejdům“
Foto: red
Popisek: Lékárny Dr. Max

Česká lékárna holding, a. s., provozovatel zmíněné sítě lékáren, tak reaguje na množící se případy, kdy se značkou Dr. Max zaštiťují podvodní prodejci na různých místech ČR. Jen za uplynulý týden eviduje společnost takových případů pět. Postup je vždy téměř stejný. Seniorům se telefonicky přihlásí neznámý člověk, aby je informoval, že při slosování klientských karet Dr. Max vyhráli hodnotnou cenu, kterou si mají přijít vyzvednout na určené místo. Ženám podvodníci často slibují sady nádobí, mužům soupravy nářadí – vždy za několik tisíc korun.

„Takové soutěže vůbec nepořádáme, tímto způsobem se svými klienty nejednáme, s akcemi tohoto druhu nemáme vůbec nic společného,“, říká mluvčí lékárenské sítě Michal Petrov. Ten také vylučuje, že by telefonní čísla, na která podvodníci seniorům volají, mohla uniknout z klientské databáze Dr. Max. Svým obětem podvodníci telefonují na linky, které nemá Česká lékárna vůbec k dispozici.

Případy zneužití značky Dr. Max k vylákání seniorů na prezentační akce byly v uplynulých dnech zaznamenány například ve Žďáru nad Sázavou, v Poličce a v Uherském Brodě. „Protože se na nás naši pacienti obracejí, aby si podezřelé nabídky ověřili, bezpečně víme, že se chystají další akce,“ varuje Petrov, „a právě proto ve svých lékárnách spouštíme informační kampaň. Velmi nám záleží na tom, abychom zejména seniory uchránili pozdějších nepříjemností.“

Varování si budou moci pacienti přečíst asi ve stovce lékáren, které představují přibližně třetinu lékárenské sítě Dr. Max.

Společnost Česká lékárna zvažuje v celé záležitosti podniknout právní kroky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…