Lesy ČR: Cyklisté jsou v Hradci Králové vítáni, tuto neděli je čeká cyklomaraton

30.05.2015 14:18

Královéhradecký Cyklomaraton 2015 se pojede tuto neděli 31. května. Trať povede převážně po lesních cestách, hlavním partnerem akce se tedy stal podnik Lesy ČR.

Lesy ČR: Cyklisté jsou v Hradci Králové vítáni, tuto neděli je čeká cyklomaraton
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Kromě profesionálních a amatérských cyklistů se závodu tradičně účastní i rodiny s dětmi. Závod začíná i končí na Všesportovním stadionu v Hradci Králové. Tam budou mít cyklisté také zázemí. V deset hodin odstartují dětské závody rozdělené podle věku do jedenácti kategorií. V pravé poledne odstartuje hlavní závod, jehož účastníci si mohou dopředu zvolit buď kratší třicetikilometrovou trať určenou pro rekreační jezdce, nebo delší šedesátikilometrovou trať pro odvážnější závodníky včetně ambiciózních amatérů i profesionálů. Startovné hlavního závodu činí 400 korun.

Trasa závodu vyvede startující z Hradce Králové do lesů na jihovýchodě od krajské metropole. Pojede se převážně po širokých lesních cestách, takže bude trať za každého počasí sjízdná. Závodníci na delší trati zamíří na okruh kolem rybníku Biřička, aby se následně napojili zpět na trať společnou se závodníky z krátké trasy. Před Slezské Předměstí se pak podél řeky Orlice vrátí terénem do cíle na Všesportovním stadionu. Kromě samotných závodů bude připraven na stadionu doprovodný program, i proto je Cyklomaraton Hradec Králové poslední květnovou neděli atraktivní pro celé rodiny. Stánky partnerů seriálu doplní i divácké soutěže. Více o Cyklomaratonu 2015 i jednotlivých zastávkách dočtete na www.cyklomaraton.com, kde je možné se do závodu také přihlásit.

Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,3 miliony hektarů lesního majetku, tedy šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR. Pečuje o více než 39 tisíc kilometrů vodních toků, tedy přibližně o třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR.

Lesy ČR jsou držiteli osvědčení v systému PEFC, a to na celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že LČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …