Lesy ČR: Spolupracujeme s Agenturou ochrany přírody a krajiny a ve výjimečných situacích žádáme o výjimečná opatření

25.07.2019 19:38

„V zájmu zachování lesních ekosystémů jsme nuceni ve výjimečných situacích žádat o další výjimečná opatření,“ říká Vladimír Krchov, ředitel lesního a vodního hospodářství Lesů ČR.

Lesy ČR: Spolupracujeme s Agenturou ochrany přírody a krajiny a ve výjimečných situacích žádáme o výjimečná opatření
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Kůrovcová kalamita v době klimatické změny a extrémního sucha postihuje lesy v celé zemi. Lesníci v této mimořádné situaci žádají podle stávající legislativy orgány ochrany přírody o udělení výjimek k těžbě v chráněných krajinných oblastech, v národních přírodních rezervacích i jinak chráněných územích. Jen tak mohou bránit lesy, aby alespoň zpomalili šíření kůrovce - včasnou těžbou a asanací dřeva. Podniku jde výhradně o zájem ochrany přírody. Detailní informace o konkrétní lokalitě a nezbytnost zásahu včetně podrobného odůvodnění jsou obsahem žádostí Lesů ČR o výjimky. Platí už například ve Žďárských vrších, Lužických horách, Českém lese, Českém ráji, v Orlických horách a jinde. „Snažíme se zachovat lesní ekosystémy, které jsou zárukou biodiverzity i rozmanitosti budoucích lesů,“ uvedl Vladimír Krchov, ředitel lesního a vodního hospodářství Lesů ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

22:03 Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

V pondělí 20. května 2024 byla uzavřena Dohoda o projektu průmyslové spolupráce (ICPA – Industrial C…