Lesy ČR: Zámeckým parkem v Kravsku vede nová naučná stezka

14.06.2015 10:40

Zámeckým parkem v Kravsku v Jihomoravském kraji vede nová naučná stezka. Lesy ČR do stavby investovaly 800 tisíc korun.

Lesy ČR: Zámeckým parkem v Kravsku vede nová naučná stezka
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Dvoukilometrová stezka vede kolem zámeckého rybníka kravským zámeckým parkem. K odpočinku slouží pět laviček rozmístěných po trase. Na vyhlídce nad rybníkem byl instalován přístřešek se stolem. „Stezka je dobře značená a celoročně přístupná. Ještě letos bychom na ni rádi umístili informační tabule,“ uvedl lesní správce Václav Lukášek z podniku Lesy ČR. Stezku lesníci využívají i na akce pro veřejnost. „Ve středu 10. června jsme uspořádali asi pro 200 dětí z okolních základních škol Den s Lesy České republiky,“ dodal správce Lukášek.

Historie zámku sahá až do druhé poloviny 18. století. Zničenou tvrz tehdy koupil hrabě Jan Václav Ugarte a v letech 1789 až 1796 ji nechal přestavět na barokní zámek. Dnes je objekt soukromý. Veřejnost však může procházet zámeckým parkem, který se rozkládá na 4,4 hektarech. Návštěvníky obklopuje dvanáct druhů jehličnatých a 56 druhů listnatých stromů a keřů, jako je trnovník akát, sekvojovec obrovský, jasan ztepilý, douglaska tisolistá, jilm horský, jinan dvojlaločný, dub letní, javor mléčný, borovice vejmutovka.

Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,3 miliony hektarů lesního majetku, tedy šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR. Pečuje o více než 39 tisíc kilometrů vodních toků, tedy přibližně o třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR.

Lesy ČR jsou držiteli osvědčení v systému PEFC, a to na celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že LČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…