Lesy ČR začaly hodnotit nabídky podané v lesnických tendrech 2018+

12.10.2017 8:10

Hodnotit 196 nabídek na provádění komplexních, pěstebních a těžebních prací v lese včetně prodeje dříví v letech 2018 až 2022 začal 10. října státní podnik Lesy České republiky. Soutěží se o 2,8 miliard korun bez DPH a 5,1 milion metrů krychlových dříví.

Lesy ČR začaly hodnotit nabídky podané v lesnických tendrech 2018+
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Komise 10. října nabídky veřejně otevřely a přečetly na ředitelství podniku v Hradci Králové. Poté se začalo s posuzováním podaných nabídek, které bude pokračovat jejich hodnocením. „Hlavním kritériem je nabídnutá cena,“ uvedl Radovan Srba, obchodní ředitel podniku Lesy ČR. Soutěže se zúčastnilo 31 účastníků.

Smlouvy na komplexní činnosti s prodejem dříví za 2,3 miliardy korun se týkají 29 zakázek. Nabídky předložilo 26 společností. Smlouvy na těžební činnosti s prodejem dříví s předpokládanou hodnotou 152 milionů korun se týkají deseti zakázek. Nabídky podalo 18 firem. Dalších 13 zakázek se týká pěstební činnosti, předpokládaná hodnota činí bezmála 337 milionů korun. Uchází se o ně 17 subjektů.

Soutěží se o 52 zakázek na 39 smluvních územních jednotkách. „SUJ v některých případech dělíme na dílčí zakázky. Dáváme tak prostor i malým a středním podnikům, což souvisí s podporou zaměstnanosti v regionech,“ řekl generální ředitel podniku Lesy ČR Daniel Szórád s tím, že hodnoticí proces je na začátku a nelze mluvit o finálních výsledcích. “Předpokládáme, že s vybranými dodavateli uzavřeme smlouvy v prosinci 2017,“ dodal Szórád.

Informace o nabídkách budou 11. října zveřejněny na webu podniku Lesy ČR (ZDE).

SHRNUTÍ
Soutěží se o 2,8 miliard korun a 52 zakázek.

Celkem 31 společností podalo 196 nabídek.

Tendry se týkají 39 smluvních územních jednotek. Na jednu SÚJ je průměrně podáno 5 nabídek, tedy v průměru 3 nabídky na zakázku.

Předpokládá se, že podnik uzavře smlouvy s vybranými dodavateli v prosinci 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Studenti z Česka vytvořili v CERN systém, který pomáhá vědcům

9:15 Studenti z Česka vytvořili v CERN systém, který pomáhá vědcům

Studenti tuzemské soukromé vysoké školy Unicorn University se mohou pochlubit nebývalým úspěchem. Vy…