Letečtí záchranáři dali kvůli povodním k dispozici záložní vrtulník

04.06.2013 13:05

Společnost DSA provozující leteckou záchrannou službu je připravena nasadit veškerou svou vrtulníkovou techniku k záchraně lidských životů při povodních. Již dnes dopoledne mimořádně vyčlenila jeden záložní vrtulník i s posádkou pro případ rozšíření povodní na další regiony.

Letečtí záchranáři dali kvůli povodním k dispozici záložní vrtulník
Foto: DSA
Popisek: Vrtulník DSA

„Dopoledne náš vrtulník zachraňoval životy v Hostinném, kde tamním obyvatelům odřízla voda přístupovou cestu. Máme v pohotovosti všechny naše piloty a záchranáře, abychom případně mohli okamžitě vzlétnout,“ uvedl předseda představenstva DSA Tomáš Suchánek.

„Naše posádky vrtulníků jsou připraveny na telefonu. Proto, budeme-li kdykoliv požádáni o zásah, okamžitě vzlétneme. Zásahy při povodních jsme opakovaně cvičili s policií, vojáky a hasiči,“ potvrzuje odhodlání leteckých záchranářů Tomáš Suchánek.

Společnost DSA zasahovala při povodních již v minulosti

Společnost DSA dvacet let zajišťuje pro občany České republiky leteckou záchranou službu a její rozvoj dle nejvyšších evropských standardů. Díky tomu je letecká záchranná služba v Česku dlouhodobě na špičkové světové úrovni.

Posádky společnosti DSA nad rámec své činnosti například zasahovaly jako první při povodních v roce 1997 na severní Moravě a také v roce 2011 v severních Čechách. Zde zasahovaly tři vrtulníky společnosti a další vrtulníky byly připraveny v případě potřeby k zásahu. Letecká záchranná služba společnosti DSA každý den zachraňuje lidské životy v Ústeckém, Karlovarském, Libereckém, Královéhradeckém, Pardubickém, Zlínském a Moravskoslezském kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …