Letiště VH: II. a III. etapa rekonstrukce dráhy 06/24 byla oceněna jako Dopravní stavba roku 2013

23.06.2014 16:01

V pondělí 16. června 2014 byly v pražské Betlémské kapli vyhlášeny výsledky 11. ročníku soutěže Česká dopravní stavba, technologie a inovace roku 2013. Ocenění Dopravní stavba roku 2013 získala společnost SRABAG a.s. za realizaci II. a III. etapy opravy RWY 06/24 – hlavní vzletové a přistávací dráhy Letiště Václava Havla Praha.

Letiště VH: II. a III. etapa rekonstrukce dráhy 06/24 byla oceněna jako Dopravní stavba roku 2013
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Porota ocenila, že technicky náročný projekt generální opravy 2814 m hlavní dráhy realizovala společnost v mimořádně krátkém termínu – pouhých 123 dnů – v těsném kontaktu s letovým provozem na vedlejší přistávací dráze. Ocenění převzal z rukou ministra dopravy ČR Antonína Prachaře Ing. Tomáš Hajič, ředitel odštěpného závodu Praha, STRABAG a.s., který tuto stavbu realizoval. „Jednalo se o opravdu náročnou stavbu a celému týmu našich pracovníků, kteří se na akci podíleli, patří velký dík za to, jak se i s nečekanými komplikacemi dokázali profesionálně vyrovnat. Nespornou výhodou bylo i to, že jsme v tomto případě měli za partnera sice náročného, ale také velmi kompetentního zákazníka, s nímž bylo možné operativně řešit jakýkoliv problém. Spolupráce s každým takto odborně zdatným a korektním zákazníkem je radost,“ uvedl v této souvislosti T. Hajič.

„Letiště Praha klade velký důraz na přípravu realizace staveb a výběr dodavatelů. O tom, že se nám v tomto směru daří, svědčí již druhé ocenění za stavbu roku v moderní historii letiště. To první jsme získali v roce 2006 za výstavbu Terminálu 2, na kterém se shodou okolností podíleli stejní realizátoři. Letošní ocenění za generální rekonstrukci dráhy 06/24 je o to cennější, že se jednalo o velmi náročnou stavbu realizovanou v extrémních podmínkách a v co možná nejkratším časovém období,“ uvedl Jiří Kraus, člen představenstva Letiště Praha, do jehož kompetence patřila právě generální oprava hlavní dráhy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…