Letiště VH: Praha bude spojena přímou linkou s 90 destinacemi ve 38 zemích

29.10.2013 10:00

V neděli 27. října bude na Letišti Václava Havla Praha zahájen provoz podle zimního letového řádu. Od konce října do 29. 3. 2014 zde plánuje operovat 52 leteckých společností, z nich pak 47 na linkách pro cestující a 5 cargo dopravců. Zimní letový řád obsahuje pravidelná spojení do 90 míst ve 38 státech. Počet přímých pravidelných linek v osobní přepravě oproti loňskému roku mírně naroste, bude jich 85.

Letiště VH: Praha bude spojena přímou linkou s 90 destinacemi ve 38 zemích
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

„Ve srovnání s předchozí zimní sezónou jsme zaznamenali meziroční nárůst plánované kapacity o necelá dvě procenta a z objednaných slotů vyplývá i nárůst počtu pohybů letadel o zhruba jedno a půl procenta,“ uvedla Marta Guthová, výkonná ředitelka pro Obchod a korporátní služby Letiště Praha.

Zimní letový řád 2013/2014 přinese deset nových destinací, kam se bude z Prahy létat. Jedná se o Bělehrad operovaný společností Air Serbia, Belgorod (Moskovia Airlines), Casablanka (Royal Air Maroc), East Midlands (Jet2.com), Kluž (TAROM), Nantes (Volotea), Nice (České aerolinie), Saratov (Saravia), Soči (Yakutia Airlines) a Tenerife (SmartWings).

Největší počet destinací s přímým spojením z Prahy je pro nadcházející sezónu plánován do Ruska, kam směřuje 15 tratí s pravidelným provozem. Následuje Velká Británie s deseti, Itálie s osmi, Německo a Francie se šesti destinacemi. Mezi top destinace v počtu pravidelných leteckých spojení se o pomyslné první místo dělí pařížské letiště Charles de Gaulle a moskevské Šeremetěvo (59 odletů týdně). Následují Frankfurt (52 odletů týdně), Amsterdam (45 odletů týdně) a Varšava (38 odletů týdně).

Co se týká zimních dovolených, tak z Prahy se bude létat nejčastěji do Spojených arabských emirátů (Dubaj, Abú Dhabí), do Egypta (Hurghada a do Marsa Allam) a na Tenerife. Vedle tradičních letovisek letadla s cestujícími zamíří i do vzdálenějších a exotičtějších míst, jakými jsou např. Colombo na Srí Lance, senegalský Dakar nebo Maledivy.

Doplňující informace:

Souhrn novinek – pravidelná doprava:

8 nových leteckých společností: Air Lituanica, Air Serbia, HOP! Airline, Moskovia Airlines, Royal Air Maroc, Saravia, TAROM, Ukraine International Airlines

10 nových destinací: Bělehrad, Belgorod, Casablanka, East Midlands, Kluž, Nantes, Nice, Saratov, Soči, Tenerife

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

11:44 ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

Češi v roce 2023 denně spotřebovali v průměru téměř 87 litrů vody, což bylo o zhruba tři litry méně …