Letní provoz Expozice ČNB

14.07.2016 15:55

Během Dne otevřených dveří České národní banky navštívilo budovu pražské centrály téměř 5 000 lidí. Pro ty, kteří se nemohli dostavit, máme dobrou zprávu. Expozice o historii centrální banky a české měny nazvaná „Lidé a peníze“ bude zdarma otevřena veřejnosti i během letních měsíců.

Letní provoz Expozice ČNB
Foto: wikipedia
Popisek: Česká národní banka.

Naskytne se tak ideální příležitost k její návštěvě mimo školní rok, kdy Expozice slouží převážně žákům a studentům.

Expozice se od svého otevření začátkem roku 2002 stala součástí školní výuky předmětů zejména s ekonomickým zaměřením. Návštěvníci se při prohlídce seznámí s historií centrálního bankovnictví na českém území, prohlédnou si ukázky platidel nebo si mohou například ověřit pravost svých vlastních bankovek. Expozice se nachází v bývalém trezoru, který chrání původní osmitunové bezpečnostní dveře.

Vstup do Expozice ČNB je zdarma. Prohlídky jsou vedené průvodcem a probíhají ve skupinách, které mohou mít z bezpečnostních důvodů maximálně 34 osob.

Zajištěn je i bezbariérový přístup.

Otevírací doba pro letní provoz, tj. pro červenec a srpen 2016, je úterý až pátek (s výjimkou státních svátků) v následujících termínech:

9:00 hod až 10:00 hod
10:00 hod až 11:00 hod
11:00 hod až 12:00 hod
14:00 hod až 15:00 hod

Rezervace velké skupiny (šest a více osob) se provádí přes telefonní linky na tel. č. 224 412 626 nebo 224 413 913 nebo přes e-mail: expozice@cnb.cz .

Jednotlivci a menší skupiny do pěti osob mohou provést rezervaci buď přes výše uvedené telefonní linky či e-mail, nebo v on-line rezervačním systému na internetových stránkách ČNB.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…