Letovická nemocnice otevřela nově zrekonstruované prostory

04.10.2016 20:10

Nově vybudované prostory pro pacienty i zázemí pro personál Nemocnice Milosrdných bratří v Letovicích byly v úterý 4. října 2016 slavnostně otevřeny za účasti hejtman Michala Haška.

Letovická nemocnice otevřela nově zrekonstruované prostory
Foto: Michal Hašek
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

„Jsem moc rád, že se tato akce povedla. Investujeme nejen do nemocnic, kde se poskytuje akutní péče, ale také do letovické nemocnice, nejstarší v celém regionu. Chceme ukázat, že do budoucna kraj chce a musí více investovat také do lůžek následné péče. Přeji nemocnici, ať ty nově rekonstruované prostory dobře slouží. Určitě to není na dlouhou dobu poslední investice kraje. Naopak, musíme v takovýchto investicích pokračovat. V těchto dnech do všech krajských nemocnic přichází prvních desítky nových lůžek – z toho sem do Letovic 25, v příštím roce by to mělo být dalších zhruba 600, tak aby měli pacienti komfort odpovídající 21. století,“ uvedl hejtman.

V rámci rekonstrukce za 9,7 milionu korun vznikly v dosud nevyužívaném podkroví nemocnice pracovny lékařů a šatny sester včetně zázemí. V takto uvolněných prostorách bylo vybudováno pět nových pokojů pro pacienty. Souběžně s touto rekonstrukcí byla revitalizována zahrada, na kterou bylo umístěno sedm pískovcových soch, které vznikly v rámci mezinárodního sochařského sympozia.

Více informací o nemocnici najdete na http://www.nmbletovice.cz/.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…