MD ČR: Ministři Ťok a Brabec se setkají s europoslanci z Výboru pro dopravu a cestovní ruch (TRAN)

17.09.2016 22:35

Ministr dopravy Dan Ťok a ministr životního prostředí Richard Brabec se v úterý 20. září v Praze setkají s poslanci Evropského parlamentu z Výboru pro dopravu a cestovní ruch (TRAN). S předsedou výboru Michaelem Cramerem a dalšími členy budou jednat mimo jiné o procesu vyhodnocování vlivu na životní prostředí (EIA), plánech na výstavbu silniční a železniční infrastruktury v ČR či opatřeních na podporu alternativních paliv a snižování emisí CO2 v dopravě.

MD ČR: Ministři Ťok a Brabec se setkají s europoslanci z Výboru pro dopravu a cestovní ruch (TRAN)
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo dopravy

Výjezdní zasedání výboru TRAN je pro ČR příležitostí k tomu, aby seznámila europoslance s důležitými projekty a dopravními tématy, která mají přesah do evropské politiky. Podobnou návštěvu členské země pořádá výbor pouze zhruba jednou za rok, letos přitom zvolil právě Českou republiku. V průběhu návštěvy se europoslanci na místě seznámí s projektem Plavebního stupně Děčín a několika stavbami v rámci železniční infrastruktury (Plzeň, Ejpovice), navštíví rovněž pražské sídlo Agentury pro evropský globální navigační satelitní systém (GSA).

Po pracovním obědě s ministry dopravy a životního prostředí se uskuteční tiskový brífink. Jednání se zúčastní rovněž čeští europoslanci ve výboru Pavel Telička, Olga Sehnalová a Pavel Svoboda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …