MHMP: Hlavní město spustí novou kampaň proti koronaviru

23.10.2020 18:44

Hlavní město pokračuje v kampaních proti koronaviru s cílem ukázat, jak je více než kdy jindy důležitá slušnost, pomoc ostatním a lidé kolem nás, kteří jsou v první linii a zachraňují životy každý den. Nová kampaň „Chraňte sebe i ostatní“ je postavena na pozitivní komunikaci a na fotografiích skutečných lidí z řad záchranářů, policistů, strážníků, hasičů a Českého červeného kříže. Jako na jaře jsou právě oni symbolem maximálního nasazení v době pandemie a svou zodpovědností při dodržování opatření chráníme i jejich zdraví.

MHMP: Hlavní město spustí novou kampaň proti koronaviru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do budovy Nové radnice, sídla pražského magistrátu

Praha od pondělí 26. října spustí novou kampaň, jejíž tvářemi jsou skuteční lidé z první linie, kteří denně bojují proti pandemii koronaviru. „Kampaň poukazuje na to, že základní pravidla a zásady (včetně 3R) jsou nejefektivnější cestou k omezení šíření nákazy. Obzvláště nyní, kdy počty nemocných a v karanténě rostou, kampaň připomíná, že naše chování ovlivňuje nejen zdraví nás samotných, ale i zdraví ostatních,“ říká primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib.

Náměstek primátora pro oblast bezpečnosti Petr Hlubuček k tomu dodává: „Dnes na nás neustále útočí velké množství negativních zpráv. Proto mám velkou radost, že je tato kampaň vedena pozitivně. Snažíme se pomocí skutečných hrdinů z první linie motivovat občany k dodržování základních bezpečnostních opatření. Pomáháme také vyvracet řadu fake news, které v souvislosti s COVID-19 kolují po internetu."

Cílem kampaně „Chraňte sebe i ostatní“ je apel k veřejnosti na dodržování všech vládních opatření poukázáním na osoby v první linii, které svým zodpovědným chováním, ohleduplností a slušností můžeme ochránit a pomoci jim překonat toto nanejvýš kritické období pandemie. Jejím cílem je také oslovit veřejnost a motivovat část obyvatel, kteří odmítají dodržování pravidel, aby si vzpomněli na ty, kteří jsou vystaveni nebezpečí každý den, a přesto jako další tisíce lékařů, sestřiček, záchranářů, policistů nebo například hasičů po celé republice bojují o záchranu lidských životů.

„V těchto nelehkých dnech, kdy by měl být ministr zdravotnictví vzorem pro všechny občany, se ukazuje, z koho bychom si skutečně měli brát příklad. Jsou to zdravotníci, záchranáři a dobrovolníci, kteří se například prostřednictvím Českého červeného kříže rozhodli pomáhat v domovech pro seniory nebo nemocnicích. To jsou skuteční hrdinové, kterým můžeme věřit, když říkají, že společně to zvládneme, a já jsem ráda, že právě oni jsou tváří kampaně,“ říká radní hlavního města Prahy radní pro zdravotnictví a sociální oblast Milena Johnová.

Kampaň vytvořil odbor médií a marketingu pražského magistrátu a celkové náklady na její výrobu a instalaci do veřejného prostoru byly přibližně 360 tisíc korun bez DPH. Právě část venkovních ploch poskytl městu bezplatně Svaz provozovatelů venkovní reklamy (SPVR). Kampaň se objeví také v tištěných periodikách, rádiích, online médiích, na sociálních sítích či na billboardech po Praze. Pražský magistrát zároveň velice děkujeme všem, kteří se do kampaně zapojili, a to včetně médií, která nabídla svůj prostor za zvýhodněných podmínek a někdy i zdarma. V další části kampaně se plánují zapojit také některé známé osobnosti a influenceři.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…