MHMP: Městská divadla pražská hledají nového ředitele

13.06.2017 17:12

Koncem května 2017 vyhlásila Rada hlavního města Prahy výběrové řízení na funkci ředitele/ředitelky Městských divadel pražských. Uchazeči mohou své přihlášky podávat až do 29. června 2017. Od nového ředitele či ředitelky si hlavní město slibuje, že připraví koncepci rozvoje této příspěvkové organizace pro roky 2018 – 2025. Ta by měla být pojata jako koncepce divadla se třemi scénami: ABC, Rokoko a scéna Komedie.

MHMP: Městská divadla pražská hledají nového ředitele
Foto: red
Popisek: Městská divadla pražská

Městská divadla pražská – scény ABC a Rokoko mají dosud charakter repertoárového divadla s jedním společným souborem, jejichž rozvoj a směřování – i v jiném pojetí – je třeba v koncepci pojmenovat a strukturovat. Hlavní město Praha zde předpokládá kvalitní divadelní repertoár formulovaný současným jazykem a přístupný širšímu publiku.

O Divadlu Komedie hlavní město uvažuje jako o systému otevřeného kreativního centra pro více souborů s důrazem na divadlo pro mládež (věková kategorie 12+). Tato scéna bude od sezóny 2018/19 přičleněna pod správu příspěvkové organizace Městská divadla pražská.

Nový ředitel, který vzejde z výběrového řízení, by se funkce měl ujmout 1. ledna 2018. Záměrem hlavního města je během prvního půl roku 2018 umožnit novému řediteli připravit sezónu 2018/19 a zároveň stávajícímu řediteli dokončit sezónu 2017/18.

V rámci transparentnosti celého výběrového řízení je pro uchazeče připravena komentovaná prohlídka, a to již tento pátek 16. června 2017 od 14 hodin. Prohlídka trvá cca 3 hodiny, sraz je před pokladnou Divadlo Rokoko. Zájem o prohlídku potvrzujte na e-mailu ZDE.

Navíc k nové koncepci směřování Městských divadel pražských přichystala Praha veřejnou debatu. Ta se uskuteční ve čtvrtek 22. června 2017 v malém sále Městské knihovny. Debata začne v 18.00 hodin.

Podrobnosti o probíhajícím výběrovém řízení jsou k dispozici na webových stránkách metropole (ZDE).

Magistrát hlavního města Prahy zveřejní všechny došlé koncepce a uspořádá debatu s vítězem za účasti výběrové komise.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…