MHMP: O Realitní portál Prahy projevily zájem další městské části

22.10.2018 14:58

Magistrát hlavního města Prahy již v květnu spustil webovou stránku www.realitniportalpraha.cz, kde jsou pravidelně zveřejňovány všechny aktuální nabídky prodeje a pronájmu nemovitostí v majetku města.

MHMP: O Realitní portál Prahy projevily zájem další městské části
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Po zkušební době se začalo pracovat na další fázi rozvoje portálu, a to na rozšíření jeho nabídky oslovením městských částí. Přidala se například Praha 7 a další části by měly následovat.

Realitní portál hl. m. Prahy má za sebou úspěšný půlrok fungování. Za tu dobu se podařilo kapacitně zvládat nejrůznější dotazy občanů k jednotlivým nabídkám. A nyní, po zkušební době, se začalo pracovat na další fázi rozvoje portálu.

Rozšíření přitom bylo plánované až na příští rok. „Zahájili jsme tuto fázi dříve, protože bylo hodně dotazů od občanů směřováno k nabídkám, které na portále nenašli. Mnoho lidí totiž nerozlišuje, jestli se jedná o majetek spadající pod Magistrát hlavního města Prahy či městské části. Jejich dotazy chápeme a chtěli jsme jim vyjít vstříc, proto jsme proaktivně oslovili městské části a nabídli jim možnost spolupráce, abychom docílili postupného sjednocení nabídky městského majetku,“ říká radní hl. m. Prahy pro oblast majetku Karel Grabein Procházka.

Na portálu už se objevily nabídky z Prahy 7. „Jako první s námi zahájila jednání Praha 7, která již učinila konkrétní kroky k uveřejnění prvních nabídek. Dále v současné chvíli jednáme s Prahou 18 či 22 a věřím, že další části se budou přidávat,“ popisuje radní Procházka.

Webovou stránku navštěvuje opakovaně okolo 10 tisíc lidí měsíčně a za půl roku zkušebního provozu byla zveřejněna nabídka stovky objektů převážně k pronájmu. Bytů bylo v tomto případě 57, nebytových prostor 38, dále byl nabídnut jeden dům a čtyři pozemky. Největší zájem byl o byty v centru Prahy a na Černém Mostě.

Cílem vytvoření portálu byla možnost seznámení se s nabídkami městského majetku v Praze na jednom místě. Občané také nemusí procházet jednotlivé úřední desky a webové stránky městských částí a magistrátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 30

19:02 ČEZ číslo týdne: 30

30 zemí světa staví, plánuje nebo projektuje jaderné reaktory.