MK ČR: Náměstek Ouroda navštívil Moravské zemské muzeum

14.07.2015 20:21

V rámci pracovní návštěvy se seznámil s aktuálními výstavními projekty, prohlédl si vybrané expozice a jednal s představiteli MZM o stavu instituce a finanční zajištěnosti její činnosti.

MK ČR: Náměstek Ouroda navštívil Moravské zemské muzeum
Foto: Ministerstvo kultury
Popisek: Ministerstvo kultury

Náměstek ministra kultury pro řízení sekce kulturního dědictví ing. Vlastislav Ouroda, Ph.D., navštívil v pátek 10. července Moravské zemské muzeum. Na jednání s představiteli druhého nejstaršího a současně druhého největšího muzea v ČR se zajímal o aktuální výstavní projekty, stav instituce a její finanční zajištěnost. Při jednání se hovořilo o stavu památkových objektů ve správě Moravského zemského muzea a o finanční náročnosti jejich oprav a údržby.

V rámci prohlídky expozic navštívil Vlastislav Ouroda výstavní domy v centru města – Dietrichsteinský palác a Biskupský dvůr, kde si prohlédl nové návštěvnické centrum Mendelianum – atraktivní svět genetiky. Návštěva poté pokračovala prohlídkou Pavilon Antrhopos, kde náměstek Ouroda shlédl výstavu „Mykény a střední Evropa“.

Seznámil se rovněž s vydavatelskou činností MZM a nejnovějšími edičními počiny muzea. Mezi ty nejvýznamnější patří německá mutace monografie "Marie Ebnerová z Eschenbachu a Zdislavice" či šestisetstránkové publikace „Místa zkropená krví – Kounicovy studentské koleje v Brně v letech nacistické okupace 1940 – 1945“. Zájem pak projevil rovněž o nový projekt Moravského zemského muzea – vydávání časopisu M revue, který by i po rychlém prolistování poskytl základní přehled o dění v muzeu.

Moravské zemské muzeum je významnou příspěvkovou organizací ministerstva kultury. Aktuálně zde probíhá festival Měsíc autorského čtení, který se svým ukrajinským protějškem Viacheslavem Kyrylenkem 2. července slavnostně zahajoval ministr kultury Daniel Herman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…