MO ČR: Na Olšanských hřbitovech se vzpomínalo na padlé spojence

09.05.2016 10:12

Zástupci Ministerstva obrany a Armády ČR se v sobotu zúčastnili pietní vzpomínky k uctění památky vojáků, kteří ve 2. světové válce padli na území bývalého Československa.

MO ČR: Na Olšanských hřbitovech se vzpomínalo na padlé spojence
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Obětem konfliktu se přišly poklonit desítky lidí, řada významných hostů, válečných veteránů i zástupců zahraničních ambasád. Resort obrany reprezentovali státní tajemník v Ministerstvu obrany Petr Vančura a zástupce náčelníka Generálního štábu – inspektor AČR generálmajor Jaroslav Kocián.

Pietní vzpomínka byla zahájena na čestném pohřebišti vojáků Commonwealthu a pokračovala na pohřebištích vojáků Sovětské armády, Bulharska, Pražských barikádníků, obětí z Prahy 4 a letců RAF. Vzpomínalo se i u hrobu generála Karla Klapálka a památníku 1. odboje. Na závěr hosté položili květiny u hrobu legendárního velitele Pražského povstání generála Karla Kutlvašra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

19:02 Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

Nevládní organizace pomáhají Romům, lidem s postižením, samoživitelkám nebo seniorům. Ombudsman prot…