MO ČR: Osmnáctý letecký poradní tým předal operační úkol

25.07.2016 21:32

V sobotu 23. července proběhlo na kábulském letišti slavnostní předání operačního úkolu mezi 18. a 19. jednotkou leteckého poradního týmu.

MO ČR: Osmnáctý letecký poradní tým předal operační úkol
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Po téměř pěti měsících působení na letecké základně HKIA končí 18. jednotka AAT svoji mentorskou a poradní činnost a předává operační úkol kolegům. Vojáci úspěšně navázali na předchozí týmy a dále se podíleli na plnění cílů v oblasti leteckého výcviku a přípravy technického personálu Afghánských vzdušných sil v Kábulu.

Mezi čestnými hosty slavnostního nástupu byl velitel 13. úkolového uskupení plukovník Miroslav Svoboda, velitel slovenského kontingentu v Kábulu podplukovník Lubomír Rapco a zástupci maďarských a chorvatských ozbrojených sil.

Jednotka AAT je operačně zařazena do sestavy 311. expediční letecké poradní letky, kde Češi společně s příslušníky amerických, maďarských, chorvatských a slovenských vzdušných sil tvoří mezinárodní výcvikovou komunitu. Vyhodnocení činnosti poradního týmu z úst přítomných zástupců koaličních partnerů bylo proto přínosné.

„Osobně si velice cením zodpovědného přístupu, profesionality a odborných znalostí členů osmnáctého leteckého poradního týmu. Jsem rád, že po ukončení plnění operačního úkolu za námi zůstal kus dobře odvedené práce,“ uvedl velitel 18. jednotky AAT major Jan D. ve svém projevu a poděkoval všem příslušníků jednotky za samostatné a aktivní plnění náročných úkolů.

Osmnáctá rotace českého poradního týmu byla historicky první mezinárodní jednotkou, jelikož na vytvoření týmu se podílela i Slovenská republika. Vrtulníkové křídlo v Prešově přispělo dvěma leteckými specialisty. Zbývající část týmu byla obsazena příslušníky 22. základny vrtulníkového letectva v Sedleci, Vícenicích u Náměště nad Oslavou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…