MPO a MŠMT podporují investice GE do České republiky

09.07.2016 20:33

Ministerstvo průmyslu a obchodu a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy se shodují na podpoře projektu centra vývoje nových turbovrtulových motorů pro GE Aviation v České republice.

MPO a MŠMT podporují investice GE do České republiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo průmyslu a obchodu

Oba rezorty podporují uzavření Investiční smlouvy mezi vládou České republiky a společností General Electric International. Na vývoji motorů se má významně podílet České vysoké učení technické. Americká společnost chce v ČR vyvíjet a vyrábět motory pro malá a střední letadla.

Jde o projekt v hodnotě až 350 miliónů eur, a to v odvětví s vysokou přidanou hodnotou. Její realizace bude znamenat vedle zahájení výroby nového typu moderních leteckých motorů v ČR a nových příležitostí pro vysoce kvalifikované pracovníky, také zvýšení tuzemského výzkumného potenciálu. Daná investice významně přispěje k rozvoji spolupráce mezi investory a českými vědeckovýzkumnými institucemi. Může rovněž přispět ke změně tradičního schématu, kdy nadnárodní firmy v České republice zavádějí výrobu, ale výzkum a vývoj realizují jinde.

Za vhodný primární zdroj pro podporu tohoto projektu považují oba resorty prostředky uspořené při spolufinancování jiných průmyslových projektů z evropských fondů v roce 2015. K těmto úsporám ve státním rozpočtu významně přispělo efektivní čerpání evropských peněz v minulém období Ministerstvem průmyslu a obchodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …