Mezinárodní výtvarná soutěž Rádia Junior Malujeme po síti 2014 má své vítěze

09.06.2014 16:07

Český rozhlas Rádio Junior právě uzavírá 19. ročník mezinárodní výtvarné soutěže Malujeme po síti, který byl letos vyhlášen s tématem „Děti chrání planetu Zemi“. Nejúspěšnější dětští autoři budou oceněni na vernisáži, která 12. června otevře výstavu v pražském Musaionu – Národopisné expozici Národního Muzea  v Letohrádku Kinských v Praze.

Mezinárodní výtvarná soutěž Rádia Junior Malujeme po síti 2014 má své vítěze
Foto: Český rozhlas
Popisek: Rádio Junior

Do redakce Rádia Junior dorazilo přes 3500 prací z celého světa; kromě České republiky například také ze Slovenska, Bosny a Hercegoviny, Indie, Indonésie, Mexika, Bulharska, Francie, Běloruska, Ruska, Ukrajiny nebo Keni. V porotě zasedli výtvarníci Adolf Born, coby hlavní porotce, Tomáš Bím, Kamil Hlubuček a Václav Hradecký, herečka Naďa Konvalinková, šéfredaktorka Rádia Junior Zora Jandová a další známé osobnosti. Porota po dlouhém zvažování vybrala nejlepších 250 prací a jejich autory pozvala právě na zmíněnou vernisáž výstavy, kde budou oznámeni absolutní vítězové soutěže.

„Chtěli jsme, aby si děti uvědomily, jak krásný je svět kolem nich, jak je rozmanitý a barevný. Měly se ale také zamyslet nad působením člověka na planetu Zemi, jestli je jeho počínání vždycky správné a rozumné. Pohled na otázky ochrany prostředí nebo ekologie je samozřejmě diametrálně jinde u dítěte žijícího v Evropě a například v Africe. Myslím si, že se nám otevřel jedinečný pohled do dětského uvažování,“ říká organizátorka soutěže z Rádia Junior Lenka Kupková.

Na malujeme.rozhlas.cz si už teď mohou všichni prohlédnout 250 nejhezčích děl (např. obrázky, rukodělné práce nebo počítačová grafika a animace). Zde bylo možné také hlasovat o vítězi Ceny veřejnosti.

Vítěz Ceny veřejnosti a absolutní vítězové budou ocenění na slavnostní vernisáži, která začne v 15.00 hodin. Už od poledne se ale děti, jejich rodiče a pedagogové, kteří přijíždějí ze všech koutů České republiky i ze Slovenska, mohou podívat na výstavu prací i navštívit expozice Národopisného muzea. Vernisáží provede Zora Jandová za pomoci moderátorů Rádia Junior Terezy Rašové a Petra Ševčíka, se kterými děti nahlédnou do zákulisí práce v rádiu.

Na všechny děti čekají drobné dárky a bohatý program v překrásné zahradě Kinských. Poprvé bude, ve spolupráci s Centrem Narovinu, možnost zakoupit některou z vystavených prací v rámci dobročinné aukce. Získané prostředky podpoří děti žijící v nelehkých podmínkách v africké Keni.

Výstava bude veřejnosti otevřená od 12. června do 13. července 2014.

Výtvarná soutěž Malujeme po síti je určena dětem ve věku od 5 do 15 let. Bližší informace o ní jsou k dispozici na webových stránkách www.radiojunior.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…