Michal Hašek se potkal s kandidáty na hejtmana. Mezi studenty je jich 17

03.02.2016 16:23

Sedmnáct týmů se svými kandidáty na hejtmanku či hejtmana Jihomoravského kraje. Studenti středních škol se ve středu 3. února 2016 sešli s hejtmanem Jihomoravského kraje Michalem Haškem.

Michal Hašek se potkal s kandidáty na hejtmana. Mezi studenty je jich 17
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Důvodem byla loni vyhlášená soutěž Jeden den hejtmanem, kterou připravilo Gymnázium Vídeňská Brno. Soutěžící, kandidáti na hejtmana, mají za úkol se svým týmem poradců připravit jedno či více témat dotýkající se krajské politiky, které je potřeba řešit v nejbližší době. Hejtman Michal Hašek přivítal sedmnáct týmů spolu s ředitelkou krajského úřadu Věrou Vojáčkovou v sále zastupitelstva.

„Sedmnáct týmů našlo odvahu a dnes mi byli představeni kandidáti na hejtmanku či hejtmana Jihomoravského kraje. Prozatím na jeden den. Také jsem byl ve vašem věku a studoval gymnázium. Tehdy mě nenapadlo, že bych jednou seděl v této budově jako hejtman a odpovídal za osmnáct tisíc zaměstnanců krajských příspěvkových organizací, zhruba dvě stě školských zařízení, desítku nemocnic, téměř třicítku sociálních zařízení, správu a údržbu silnic, jež spravuje na  čtyři tisíce kilometrů silnic druhých a třetích tříd, či integrovaný dopravní systém. Hejtman je také šéfem integrovaného záchranného systému,“ uvedl hejtman Michal Hašek, který si nesmírně váží rozhodnutí studentů se do soutěže přihlásit.

„Vážím si vašeho rozhodnutí to zkusit. Politiku dnes lidé vnímají jako něco nečestného a špinavého, politik rovná se podezřelý. Budu rád, když zjistíte, že je to ve skutečnosti jinak. Jsem pyšný na spoustu věcí v tomto kraji,“ doplnil hejtman.

Následně všechny týmy přivítal ve své kanceláři, kde měli studenti možnost zeptat se na jakákoliv témata. Následovala také diskuse v sále zastupitelstva. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…