Ministerstvo dopravy: O víkendu v noci šel most u Jihlavy na D1 k zemi

13.03.2017 10:52

Ministerstvo dopravy povolilo víkendovou uzavírku dálnice D1, aby stavaři mohli zbourat nadjezd mezi obcemi Heroltice a Měšín. Dálnice byla uzavřena od sobotní 20. hodiny a znovu otevřena v neděli v 10 hodin. Noční práce proběhly v rámci modernizace D1 v úseku č. 15 mezi exity 112 Jihlava a 119 Velký Beranov.

Ministerstvo dopravy: O víkendu v noci šel most u Jihlavy na D1 k zemi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo dopravy

„V posledních čtrnácti dnech je to už druhá noční práce na modernizaci dálnice D1. Uzavření šestikilometrového úseku dálnice u Jihlavy jsme povolili na celkem 14 hodin, během kterých museli stavaři stihnout zbourat nadjezd a zase obnovit provoz. Mezi Prahou a Brnem stavíme prakticky za provozu novou dálnici, což je náročné pro stavbaře i pro řidiče. Těm proto děkuji za trpělivost. Dokončit modernizaci je nutné a výrazně to zlepší kvalitu i bezpečnost D1,“ říká ministr dopravy Dan Ťok.

Modernizace D1: Práce ve dvou směnách a kontrola kvality

Na všech modernizovaných úsecích nejvytíženější české dálnice se bude letos pracovat ve dvou směnách. Ředitelství silnic a dálnic také dohlíží nad harmonogramem prací a kvalitou, v případě jakéhokoliv zpoždění je možné uložit zhotoviteli pokutu, případně stavbu reklamovat.

„V březnu a dubnu se postupně rozebíhají práce na celkem sedmi úsecích dálnice D1. Kvůli bezpečnosti i letos nasadíme úsekové měření rychlosti, které zklidní dopravu a potrestá především piráty silnic,“ dodává ministr.

Modernizace 160 kilometrů nejstarší a nejvytíženější dálnice D1 v úseku z Prahy do Brna začala v roce 2013, práce mají skončit v roce 2020. Na všech úsecích, kde se pracuje, je provoz veden ve čtyřech pruzích, po dvou v každém směru. Způsob modernizace české dálnice je inspirován opravou německé dálnice A13 z Drážďan do Berlína, která je shodně dlouhá a probíhala ve stejném režimu.

Více o modernizaci D1 najdete na www.novaD1.cz. Aktuální dopravní informace jsou pak na www.dopravniinfo.cz nebo na lince 800 280 281.

Modernizace-D1.jpg

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…