Ministerstvo dopravy: Podepsaný dodatek odblokoval dostavbu dálnice D11

12.02.2019 12:13

Ředitelství silnic a dálnic podepsalo se sdružením firem pod vedením společnosti EUROVIA CS dodatek č. 1 ke Smlouvě o dílo na realizaci stavby „D11 1106 HRADEC KRÁLOVÉ – SMIŘICE“.

Ministerstvo dopravy: Podepsaný dodatek odblokoval dostavbu dálnice D11
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo dopravy

Dodatek smlouvy obsahuje zejména ujednání ohledně dalšího postupu ve věci realizace stavby i poté, co zhotovitel i objednatel na konci ledna 2019 od smlouvy na stavbu patnáctikilometrového úseku dálnice odstoupily.

Zhotovitel se v uvedeném dodatku zavazuje k dokončení stavby pokračování dálnice D11 dle původního termínu. Objednatel se zavazuje zaplatit nad rámec sjednané ceny částku, která mu částečně kompenzuje nárůst cen od doby, kdy byla stavba vysoutěžena, a to vždy v závislosti na skutečně realizovaných pracích.

Nejedná se přitom o paušální částku, ale částečnou kompenzaci doby, po níž nebylo možné z důvodu pozdního vydání stavebních povolení stavět. V dodatku smlouvy je konkrétně uvedeno 148 milionů korun jako výše zmíněné kompenzace. Uvedená částka byla ověřena znaleckým posudkem a citovaný postup je zcela v souladu se smlouvou a zákonem o zadávání veřejných zakázek.

Uvedené dohody bylo dosaženo po trojstranném jednání mezi Ministerstvem dopravy, Ředitelstvím silnic a dálnic a zástupci konsorcia stavebních firem EUROVIA-Metrostav-Swietelski.

Nad rámec uvedeného se zhotovitel předmětným dodatkem také zavázal k akceleraci realizace stavby tak, aby byla dokončena v květnu 2022, tedy ještě měsíc před původně ve smlouvě sjednaným termínem. Náklady na urychlení stavby ponese sám zhotovitel.

Celý dodatek smlouvy je dostupný v registru smluv ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …